Eco-lingvistică: învățarea limbii engleze și grija pentru mediu

învățarea limbii engleze

Eco-lingvistică: învățarea limbii engleze și grija pentru mediu

  De ce limbajul și mediul sunt conectate?

Ca părinți, ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri, inclusiv o educație solidă care să-i pregătească pentru o lume cu multe probleme ecologice. La Helen Doron English, oferim cursuri pentru învățarea limbii engleze și îi ajutăm pe cursanți să aibă grijă de mediu. În această postare pe blog, vom vorbi despre eco-lingvistică, ce studiază modul în care limbajul și mediul sunt conectate.

Limbajul influențează modul în care gândim și acționăm față de ecosistem. Acest lucru poate provoca uneori efecte dăunătoare. De exemplu, folosim cuvinte precum „carne de vită” și „păsări de curte” atunci când vorbim despre hrana de la animale. Acest lucru ne face să uităm că aceste alimente provin de la creaturi vii.

  Eco-lingvistică: conectarea limbii engleze și a mediului

Eco-lingvistica analizează modul în care limbajul afectează modul în care gândim despre natură. Este important să alegeți cuvintele potrivite atunci când vorbiți despre mediu.

Cercetătorii au descoperit că locurile în care se vorbesc mai multe limbi au adesea o mare varietate de plante și animale. Unele culturi native au moduri speciale de a vorbi despre natură, arătând relația lor strânsă cu mediul.

Unul dintre cele mai cunoscute exemple în eco-lingvistică este faptul că eschimoșii au mai multe cuvinte pentru „zăpadă”, care evidențiază interconexiunea dintre limbă și mediu, care este un punct cheie al eco-lingvisticii.

Pentru a fi cetățeni responsabili ai lumii, trebuie să înțelegem și să ne pese de natură. Dându-ne seama că toate lucrurile vii sunt conectate, putem deveni mai grijulii și responsabili față de lumea noastră. Aceste lucruri sunt evidențiate la cursurile noastre de limba engleză pentru copii.

   Greenspeak: Cum vorbim despre mediu

„Greenspeak” este limbajul pe care îl folosim atunci când vorbim despre probleme de mediu. Uneori, cuvintele pe care le folosim pot agrava problema. De exemplu, a vorbi despre „combaterea poluării” sau „lupta împotriva încălzirii globale” poate sugera că oamenii nu sunt responsabili pentru aceste acte dăunătoare împotriva naturii și că, într-un fel, natura lucrează împotriva noastră și, prin urmare, trebuie să luptăm cu ea. Când folosim termeni mai precisi, cum ar fi „oprirea poluării industriale”, suntem mai sinceri cu privire la sursa problemei și, de asemenea, oferim oamenilor șansa de a se reuni și de a ajuta la rezolvarea unor astfel de probleme ecologice.

O metaforă mai relevantă este să considerăm natura ca pe o „pânză a vieții” pentru a ne aminti că totul în natură este interconectat, ca firele dintr-o rețea. Când facem ceva care rănește o parte a naturii, poate afecta și toate celelalte părți.

  Un bun exemplu în acest sens este problema pe care o avem acum cu albinele.

Albinele sunt foarte importante în natură deoarece ajută plantele să crească. Ele fac acest lucru prin mutarea polenului de la o plantă la alta prin polenizare. Acest proces este vital pentru copaci, flori și multe dintre culturile noastre alimentare. Din păcate, albinele dispar din cauza unor probleme precum pierderea habitatului, schimbările climatice și substanțele chimice dăunătoare. Dacă pierdem albinele, vor suferi toate plantele pe care le polenizează și toate animalele care depind de acele plante. Acest lucru arată cât de interconectat este totul în natură.

Engleza este o limbă globală și, ca atare, poate schimba modul în care oamenii se gândesc la mediu. Ne poate ajuta să lucrăm împreună pentru a găsi modalități mai bune de a discuta și de a rezolva problemele de mediu. Trebuie să începem cu copiii noștri pentru a schimba modul în care oamenii gândesc și vorbesc în engleză. La cursurile noastre de limba engleză, îi învățăm pe cursanții cu vârsta cuprinsă între 0 și 19 ani să folosească un limbaj care încurajează munca în echipă și eforturile comunitare pentru a ne proteja habitatul comun. Acest lucru îi ajută să devină cei mai buni susținători ai unui viitor durabil.

  Predarea limbii engleze și a valorilor de mediu

La Helen Doron English, materialele și activitățile noastre aferente cursurilor de limba engleză integrează protecția mediului cu învățarea limbilor străine. Cursanții sunt familiarizați cu vocabular și expresii ecologice, permițându-le să-și exprime preocupările și să pledeze pentru schimbare.

De exemplu, cursul nostru „World Of Wonders” pe tema naturii este conceput pentru a ajuta cursanții să-și dezvolte abilitățile de limba engleză, insuflând în același timp un sentiment de responsabilitate față de mediu. Prin încorporarea temelor de mediu în lecții captivante și interactive, ne propunem să cultivăm o generație de vorbitori de limba engleză conștienți de mediu.

Cursanții Helen Doron English participă, de asemenea, la inițiative care ridică gradul de conștientizare cu privire la speciile pe cale de dispariție, cum ar fi campania de conservare a urangutanilor. Prin aceste proiecte, cursanții învață despre importanța protejării mediului înconjurător, îmbunătățindu-și în același timp abilitățile de limba engleză. În Italia, cursanții noștri au participat la „Green Future Day”, un eveniment care îi învață despre practici ecologice.

  Concluzie

La Helen Doron English, credem în puterea eco-lingvisticii de a ajuta la crearea unui viitor mai verde. Dorim să învățăm o generație de cursanți cărora le pasă de protejarea mediului și care pot vorbi bine engleza.

Folosim un curriculum care pune accent pe teme de mediu, vocabular și expresii ecologice, gândire critică despre metaforele ecologice. Acest lucru îi ajută pe cursanții noștri să-și dezvolte abilitățile lingvistice de care au nevoie pentru a susține schimbarea. Oferându-le instrumente pentru a-și exprima preocupările și cunoștințele necesare pentru a face alegeri responsabile, îi ajutăm să devină participanți activi la efortul global de a ne proteja planeta.

Dedicarea noastră față de eco-lingvistică arată credința noastră în puterea limbajului de a crea schimbări pozitive. Învățându-i pe cursanții noștri despre protecția mediului și durabilitate, suntem încrezători că vor deveni adulți responsabili, conștienți de mediu, care lucrează pentru un viitor mai luminos și mai verde pentru toată lumea.

Vezi și de ce bilingvismul ii poate aduce nenumărate avantaje copilului tău.