Puterea bilingvismului: de ce învățarea limbii engleze este un dar pentru viață

copii bilingvi

Puterea bilingvismului: de ce învățarea limbii engleze este un dar pentru viață

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai conectată, cunoașterea limbii engleze a devenit deosebit de importantă. Există, desigur, implicații practice de a putea vorbi engleză într-o lume globalizată, dar asta nu este tot! Dincolo de avantajele sociale și profesionale ale cunoașterii limbii engleze, bilingvismul – capacitatea de a vorbi două limbi – poate fi un avantaj considerabil pentru copii.

Studii recente au arătat că, în general, copiii bilingvi pot înțelege mai bine gândurile și sentimentele altor oameni. Acest lucru îi ajută să își dezvolte abilități sociale și emoționale importante, precum și să devină mai eficienți și mai atenți.

În plus, învățarea a două sau mai multe limbi în copilărie îi poate ajuta pe copilul tău să învețe și mai multe limbi mai târziu în viață. Și cine știe, poate că va ajunge să călătorească prin lume sau să lucreze într-un mediu multilingv în care vorbirea mai multor limbi poate fi un avantaj care va schimba jocul.

Așadar, dacă vrei să-i oferi copilului tău un impuls în viață, ia în considerare beneficiile bilingvismului. Nu este vorba doar de a putea vorbi mai multe limbi, ci de a debloca o lume întreagă de oportunități și de a dezvolta abilități care pot pregăti copilul pentru succes atât în viața personală, cât și în cea profesională.

În acest articol, vom trece peste toate lucrurile grozave despre educația bilingvă și de ce ar trebui să vă motivați copiii să învețe limba engleză împreună cu limba lor maternă.

Dar, mai întâi, să aprofundăm puțin ce înseamnă să fii bilingv.

 

Ce este bilingvismul?

În termeni simpli, a fi bilingv înseamnă că poți vorbi două limbi ca un profesionist. Oamenii care sunt bilingvi pot comuta între două limbi cu multă ușurință. Între timp, dacă ești „monolingv”, folosești doar o limbă pentru a vorbi cu alți oameni. „Multilingvismul” înseamnă că poți folosi mai mult de două limbi confortabil!

Este destul de impresionant să credem că aproximativ jumătate din populația lumii este bilingvă. Această diversitate se reflectă în sistemul școlar din Regatul Unit, unde aproximativ 20% dintre elevi vorbesc engleza ca limbă suplimentară. În școlile din Londra, se vorbesc peste 300 de limbi diferite!

Deci, indiferent dacă vorbiți fluent în mai multe limbi sau doar începeți să învățați o a doua limbă, a fi bilingv (sau multilingv) deschide o lume cu totul nouă de oportunități de a vă conecta cu oameni din medii și culturi diferite.

 

Care sunt cele mai mari beneficii ale bilingvismului?

Atât de mulți oameni din întreaga lume folosesc două sau mai multe limbi în viața lor de zi cu zi, motiv pentru care există un argument foarte bun pentru educația bilingvă. Dacă vă încurajați copilul să învețe o altă limbă, îl va ajuta să se încadreze mai bine într-o comunitate globală și să iasă în evidență pe o piață a muncii care devine din ce în ce mai competitivă.

 

Să aruncăm o privire la câteva alte avantaje ale educației bilingve pentru copilul tău.

  1. Bilingvismul îmbunătățește funcția cognitivă

Deci, a fi bilingv determină creierul să funcționeze mai bine. Copiii bilingvi pot comuta cu ușurință între limbi, ceea ce îi ajută să rezolve problemele mai repede decât prietenii lor care știu o singură limbă.

În plus, ei se pot gândi la abordări de rezolvare a problemelor în ambele limbi pentru a dezvolta soluții creative. Cercetările arată, de asemenea, că, în general, copiii bilingvi observă mai bine schimbările vizuale din împrejurimile lor și se concentrează pe diferite lucruri simultan.

Există acum un număr considerabil de dovezi care sugerează că acei copii care vorbesc două limbi sunt mai inteligenți, au abilități cognitive mai bune, care nu sunt legate de procesarea limbajului, și sunt mai rezistenți la demență și la alte simptome legate de vârstă asociate cu debutul bolii Alzheimer.

  1. Elevii bilingvi au rezultate mai bune din punct de vedere academic

Vorbind de inteligență, copiii bilingvi se descurcă mai bine și la școală. Un studiu de la Universitatea York din Canada a descoperit că aceștia sunt buni la procesarea limbajului și la eliminarea informațiilor irelevante. Această abilitate asociată cu bilingvismul are ca rezultat o performanță mai bună la școală, în general, și note mai mari, în special.

  1. Bilingvismul îmbunătățește dezvoltarea socială și emoțională

Vorbirea unei a doua limbi sau chiar doar a bilingvismului receptiv (abilitatea de a înțelege, dar nu de a vorbi o a doua limbă) face mai ușor pentru copii să își facă prieteni noi în afara comunităților lor lingvistice. Îi ajută să se integreze în diferite grupuri și să folosească ambele limbi pentru a se conecta cu alți copii la nivel emoțional. Acest lucru le îmbunătățește automat abilitățile sociale și le oferă încrederea de a participa cu ușurință la diferite activități sociale.

Desigur, copiii dintr-un cadru cosmopolit care nu sunt ținuți de lipsa de cunoștințe de limba engleză se vor putea adapta mai ușor la noile situații și vor fi în general mai extrovertiți.

  1. Bilingvismul facilitează succesul profesional

În timp ce engleza devine limba dominantă în diverse domenii, cum ar fi afaceri internaționale, diplomație, politică, știință și tehnologie, cercetare, aviație și chiar internet, utilizarea sa ca a doua limbă poate stimula succesul profesional al copilului tău. De la capacitatea de a comunica mai eficient cu colegii și clienții până la articularea cu ușurință a ideilor lor, abilitățile de limba engleză sunt o necesitate absolută în lumea globalizată de astăzi.

Mai mult de atât, în zilele noastre, multe companii preferă angajații care vorbesc mai mult de o limbă, mai ales când vine vorba de relațiile cu clienții străini.

  1. Bilingvismul crește conștientizarea diferitelor culturi

În momentul în care copiii învață o nouă limbă, ei consumă o mulțime de informații despre cultura din care aceasta provine prin cărți, filme, muzică, bucătării și chiar umor. Acest lucru îi ajută să dezvolte o apreciere mai profundă a altor moduri de viață, facilitând legătura cu oameni din tot felul de medii.

  1. Învățarea unei a treia limbi devine mai ușoară

Odată ce stăpâniți două limbi, învățarea uneia a treia sau a patra devine mult mai ușoară. Cercetările sugerează că multilingvii învață mai rapid limbi noi decât monolingvii, deoarece pot folosi procesele creierului pe care le folosesc deja pentru primele două limbi. Deci, înțelegerea modului în care funcționează diferite limbi poate ajuta copiii bilingvi să învețe mai multe limbi mai târziu în viață.

  1. Bilingvismul face călătoriile mult mai distractive

Dacă poți vorbi limba țării pe care o vizitezi, călătoriile tale pot deveni mult mai plăcute, fără inconvenientul de a fi nevoit să mimezi întrebări importante localnicilor. În plus, cu fluența în limba engleză, vei putea călători în multe țări din întreaga lume și vei putea interacționa cu populațiile acestora, deoarece engleza este una dintre cele mai vorbite limbi de pe planetă.

Există peste 1,4 miliarde de vorbitori de limba engleză în întreaga lume, dintre care 373 de milioane sunt vorbitori nativi de engleză. Majoritatea vorbitorilor nativi sunt concentrați în SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Acest lucru face ca o mare parte a lumii să poată călători confortabil, fără probleme de comunicare.

Urmăriți cum Helen Doron, fondatoare și CEO Helen Doron Educational Group, vorbește despre beneficiile bilingvismului:

 

Învață limba engleză cu Helen Doron

Ești dornic să îi oferi copilului tău un cadou care să dureze toată viața? Nu căuta mai departe decât darul limbii engleze! Nu numai că are un impact pozitiv asupra dezvoltării copiilor, dar îi poate și pregăti pentru un succes major în viața lor profesională.

La Helen Doron English, adoptăm o abordare distractivă și practică a predării limbii engleze. Centrele noastre, situate în întreaga lume, folosesc activități precum jocuri, cântece, povești și dans pentru a crea un mediu de învățare distractiv, pe care copiii îl iubesc. În plus, lecțiile noastre sunt personalizate pentru stilul de învățare, abilitățile și vârsta fiecărui copil, astfel încât să poată profita la maximum de fiecare sesiune de curs.

Utilizând metoda Helen Doron, copiii dobândesc abilități lingvistice esențiale în mod natural, fără să-și dea seama că o fac! Materialul nostru educațional cuprinde aplicații și cărți care fac din învățarea de a vorbi și de a citi în limba engleză o experiență plină de bucurie.

Fondată cu misiunea de a preda limba engleză ca „a doua limbă maternă”, Helen Doron English este un lider global în educația copiilor. Așadar, înscrieți-vă astăzi copilul la un curs de engleză Helen Doron. Este modalitatea perfectă de a îi pregăti pentru un viitor luminos, plin de posibilități!