Romania
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o LECȚIE DEMO GRATUITĂ.

  Găsiți un centru în apropiere
 • English for childrenEnglish for school children
  De la bebeluși la adolescenți

  Noi pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru în apropiere
 • English teachers
  Profesorii noștri

  Interacțiunea zilnică dintre profesori și cursanți aduce la viață metoda unică Helen Doron de a învăța limba engleză ca a doua limbă.

  Aflați mai multe
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 

Despre noi

Helen Doron – Lider mondial în industria predării limbii engleze ca a doua limbă

Acum 30 de ani, lingvista și pedagoga Helen Doron a revoluționat predarea limbii engleze ca limbă străină pentru copii, prin dezvoltarea unei metode care imită modul în care bebelușii învață limba maternă. În prezent Helen Doron English este o rețea internațională de franciză, prezentă în peste 30 de țări.

Aproape două milioane de copii vorbesc engleza astăzi datorită lui Helen Doron.

Cum a început totul

Totul a început cu o lecție de vioară. Acum aproape 30 de ani, lingvista britanică Helen Doron a înscris-o pe fiica sa de 4 ani la o lecție de vioară susținută de un instructor care preda prin metoda Suzuki. Ea a fost impresionată de metodă și de succesul acesteia și a fost inspirată de principiile metodei Suzuki în dezvoltarea propriei metode de predare a limbii engleze copiilor mici.

Limbajul muzicii

Așa a început povestea de succes a metodei Helen Doron English. În 1985, Helen Doron şi-a creat propriile materiale didactice pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă și să vorbească limba engleză. Ea a înțeles că cititul și scrisul sunt abilități diferite de cele de a înțelege și a vorbi. Însă în școli engleza era predată doar prin citit și scris. Metodologia inovatoare a lui Helen Doron le-a permis copiilor să învețe să vorbească și să înțeleagă limba engleză înainte de a învăța să scrie și să citească – la fel cum au făcut în limba maternă. Până și bebelușii puteau învăța limba engleză cu metoda Helen Doron.

Ea a creat primul curs pentru educație timpurie în limba engleză bazându-se pe principiile încurajarii și ascultării repetate. A creat acasă propriile înregistrări ale cântecelor, versurilor și poveștilor și a început să predea engleza în cartierul său din nordul Israelului.

Rezultatele au fost uimitoare. Metoda lui Helen de a preda limba engleză a creat un mediu protector care imita procesul natural de învățare a limbii materne. Copiii au fost entuziasmaţi! Lecțiile erau amuzante și pline de viaţă și stimulau bunăstarea emoțională, fizică, creativă și intelectuală a tinerilor cursanţi. După acest succes inițial, Helen a continuat să dezvolte materiale educative și a început să pregătească alți profesori pentru a-i folosi metoda. În decursul anilor, Helen Doron English s-a extins de la programul iniţial care se adresa copiilor de vârste mici, la programe adaptate, pentru bebeluși de 3 luni până la adolescenți de 19 ani.

Helen Doron English pe plan internațional

În 1995, metoda Helen Doron a fost introdusă în Europa: în Austria și apoi în Germania. În anul 1998 s-a adoptat modelul de afacere de tip franciză și centrele Helen Doron English au început să apară în întreaga Europă. Recent, Helen Doron English s-a extins în China, Asia de Sud-Est, America de Sud și America Latină.

Pasiunea lui Helen a fost și încă rămâne maximizarea capacității de a învăța a copiilor de toate vârstele și crearea celor mai bune programe educative pentru aceștia. Helen și echipa sa de dezvoltare continuă să inoveze procesul de învăţare prin dezvoltare emoțională, fizică, creativă și intelectuală. Grădinițele Helen Doron sunt cea mai recentă inovație și un model de succes pentru programele educaționale.

Aproape două milioane de copii au învățat engleza prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicarea continuă a lui Helen pentru excelență în educație.

Misiunea noastră este să insuflăm copiilor și tinerilor pasiunea pentru educație, pentru a face din învățare un obicei pentru întreaga viață. Dorim să implicăm părinții în asumarea statutului de parteneri în atingerea succesului copiilor lor.

Viziunea noastră este  să devenim centru de excelență în învățarea limbii engleze, contribuind alături de părinți la succesul copiilor și tinerilor.

Valorile după care ne ghidăm activitatea sunt: integritatea, încrederea, respectul și dragostea necondiționată pentru copii, implicarea, dedicarea, pasiunea pentru excelență.

Copiii adoră să învețe alături de Helen Doron English.

 • “Pentru fiul meu Damian (4 ani), am mai încercat şi alte cursuri, însă la Helen Doron am găsit ceea ce căutam pentru limba engleză. Lucruri noi, interesante, adaptate vârstei lui. După primele 2 săptămâni, suntem mulţumiţi.”

  Lucia, Constanţa, România
 • “Alex (6 ani), s-a născut în străinătate, şi am ales Helen Doron English pentru că dorim să fie bilingv. De când urmează cursurile Helen Doron a dezvoltat un entuziasm faţă de învăţare, şi-a îmbunătăţit vocabularul. Mă surprinde zilnic. Cel mai mult îi place învăţarea distractivă.”

  Dana, mama lui Alex, 6 ani, Constanţa
 • “Fiica mea, Andreea (11 ani), de când urmează cursurile Helen Doron, şi-a dezvoltat partea de vorbire în limba engleză. Una este să înveţi cuvinte, alta este să şi spui în contextul potrivit. Este o diferenţă.”

  Catrinel, mama Andreei, 11 ani, Constanţa
 • ”Suntem foarte mulțumiți că Bogdănel își însușește limba engleză jucându-se și cântând, două activități pe care le face cu multă plăcere și cu rezultate pe care le vedem toți.”

  Simona, mama lui Bogdan, 5 ani, Timișoara
 • ” După doi ani de meditator acasă, am crezut că nu mai e nici o șansă ca fiica mea (10 ani) să învețe engleză. După 2 luni aici, sunt surprinsă cât de ușor se poate învăța engleza și cât de plăcut.”

  Lidia, Timișoara
 • ”Fiul meu, Jack (2 ani și 4 luni) vorbește numai câteva cuvinte în poloneză, dar deja a început să-și dezvolte vocabularul în limba engleză cu cuvintele pe care le învață în sala de clasă.”

  Justyna Kolasinska, Varșovia, Polonia
 • ”Învățarea limbii engleze la Helen Doron Early English este distractivă, iar metoda îi permite fiului meu, Boss, să învețe engleza în mod natural. Boss cântă mereu când ascultăm CD-ul Helen Doron în mașină.“

  Saowanee Lurpromchai, Bangkok, Tailanda
 

 

Mărturiile părinților despre Helen Doron English

Succesul francizei

Muzica – cheia învățării limbii engleze

Patru principii, programă extraordinară și profesori devotați – aceasta este metodologia Helen Doron

Toate cursurile de engleză prin metoda Helen Doron, indiferent de grupul de vârstă pentru care au fost concepute, se bazează pe patru principii de bază care contribuie la succesul incontestabil al metodei.

Cele patru principii ale metodei Helen Doron English

Ascultarea repetată.  O componentă centrală a metodei Helen Doron English este ascultarea în fundal, acasă, a materialelor audio, de 2 ori câte 15-25 de minute în fiecare zi. Această componentă asigură o expunere suficientă la limba engleză, expunere care este extrem de importantă la vârste fragede.

CD-urile cu cântece originale și povești compuse special pentru Helen Doron English fac parte din seturile de materiale ale elevilor pe care aceștia le primesc când sunt înscriși la un curs Helen Doron English.

Încurajare repetată. Când copilul a rostit primul cuvânt, v-ați arătat încântarea. Această reacție pozitivă l-a încurajat să continue să spună acel cuvânt și să rostească și altele. Cu ajutorul metodei Helen Doron English, copiii învață în același mod în care au învățat limba maternă – cu multă încurajare repetată. Profesorii Helen Doron oferă această încurajare repetată în clasă.

Învățarea în grupuri mici. Cursurile Helen Doron English sunt predate în grupuri mici de câte 4-8 copii. Această modalitate de studiu e optimă atât pentru copii cât şi pentru profesor. Pe de o parte, copiii se bucură de avantajul de a interacționa în grup, spre deosebire de meditațiile private în care sunt singuri. Pe de altă parte, grupurile mici permit o atenție individualizată a profesorului și multă practică a limbii engleze. Cercetările au arătat că învățarea în grupuri mici aduce rezultate mai bune decât meditațiile individuale.

Facem învățarea distractivă. Metoda Helen Doron ia în considerare stilurile diferite de a învăța ale copiilor și se folosește de jocuri, mișcare, muzică și multă distracție pentru a folosi la maximum nevoia naturală a copiilor de a învăța și abilitatea de a asimila limbile străine. Fie că vorbim de copii de 3 luni, 3 ani, 10 sau 17 ani, copiii și adolescenții se bucură de lecțiile noastre care sunt foarte bine structurate și întotdeauna distractive și dinamice.

Profesori dedicati

Helen Doron English este foarte mândră de profesorii săi profesioniști și dedicați. Toți profesorii Helen Doron parcurg un program de pregătire riguros în care învață metodologia în detaliu și sunt pregătiți să lucreze cu materialele Helen Doron. Am descoperit că odată absolvit cursul, profesorii noștri devin foarte încrezători în metodă și foarte devotați pentru a se asigura că fiecare copil beneficiază din plin de lecțiile noastre. Entuziasmul lor este molipsitor, iar copiii de abia așteaptă să înceapă următoarea lecție.

Cele mai bune programe din domeniu

Toate programele Helen Doron English – de la Baby’s Best Start pentru bebeluși până la Teen English pentru adolescenți cu vârsta de până la 19 ani – sunt dezvoltate intern sub atenta observație a lui Helen Doron însăși. Echipele de dezvoltare sunt formate din experți în lingvistică, în engleza ca limbă străină și în dezvoltarea copilului. Toate poveștile, cântecele și animațiile sunt compuse și produse special pentru Helen Doron English pentru a corespunde cu un vocabular potrivit pentru fiecare curs. De asemenea, toate activitățile și jocurile sunt create pentru a oferi elevilor o experiență provocatoare și distractivă, care facilitează reținerea vocabularului.

 • ”Bebelușii învață limba engleză prin ascultarea în mod repetat a cuvintelor, a propozițiilor, cântecelor și poveștilor, la fel cum au învățat limba maternă, folosind aceeași tehnică naturală”.

  Helen Doron - despre cum învață bebelușii să vorbească
 • ”Părinții întreabă adesea: care este diferența dintre metoda Helen Doron și alții care predau limba engleză copiilor? Răspunsul este experiența”.

  Helen Doron vorbește despre succesul metodologiei
 • Helen Doron a fost printre primii care au înțeles că un copil foarte mic poate absorbi o limbă străină la fel de ușor ca limba maternă.Drept urmare, ea a fost prima care a dezvoltat programe pentru a-i învăța pe copii engleza într-un mod sistematic.

  Helen Doron - pionieră în predarea limbii engleze copiilor
 • “La cursurile Helen Doron, băieţelului nostru Damian (4 ani), i-a plăcut metoda prin joacă. Are multă energie când aude că mergem la cursurile de limbă engleză.”

  Lucia, Constanţa, România
 

 

Cea mai potrivită vârstă pentru a învăța engleza?

Studii științifice – Bebelușii bilingvi sunt mai inteligenți

Cursuri de engleză prin metoda Helen Doron English