8 sfaturi pentru învățarea limbii engleze

sfaturi la invatarea limbii engleze

8 sfaturi pentru utilizarea încurajării continue pentru a-ți ajuta copilul să învețe limba engleză ca limbă străină

În calitate de părinte, jucați un rol crucial în sprijinirea călătoriei de învățare a copilului dumneavoastră. Promovarea unei atitudini pozitive față de învățarea limbii engleze îl va ajuta pe copilul tău să o asocieze cu sentimente și recompense pozitive. Vor dori laude și atenție, vor încerca să învețe mai multe și își vor demonstra abilitățile înainte ca cineva să asculte. Principala ta responsabilitate ca părinte este să zâmbești mândru și să-l încurajezi. Iată câteva sfaturi utile despre cum să faci acest lucru:

 1. Laudă orice efort de a vorbi în engleză:

Una dintre cele mai eficiente moduri de a folosi încurajarea continuă este să lauzi încercarea copilului tău de a vorbi în engleză. Chiar dacă engleza lor nu este perfectă, laudă-l pentru efortul depus și încurajează-l să continue să exerseze.

 1. Fii spontan, specific și sincer:

În loc să arunci cuvinte generice de încurajare, laudă-ți copilul folosind un limbaj descriptiv și specific. Cu cât încurajarea este mai puțin generală, cu atât este mai probabil să se potrivească situației în cauză; deci va fi perceput ca fiind sincer. În loc să spui doar: „Uau! Ce poveste minunată ai scris!”, poți adăuga: „Îmi place mai ales cum ai folosit toate aceste cuvinte diferite pentru a descrie personajul principal. Chiar mi-l pot imagina în mintea mea!”

 1. Nu te concentra pe greșeli:

Atunci când copilul tău face o greșeală în timp ce vorbește limba engleza, nu o evidenția. În schimb, concentrează-te pe aspectele pozitive ale a ceea ce au spus și lăudă-l pentru efortul depus.

 1. Corectează-l indirect:

Când copilul tău greșește, corectează-l indirect, repetând ceea ce a spus sub formă de întrebare. De exemplu, dacă copilul tău spune „I want to go to the libeery”, poți răspunde cu „It’s a good idea. Let’s go to the library.”

 1. Recompensează-l pentru efortul lui:

Atunci când copilul tău vorbește în engleză, răsplătește-l cu laude și o recompensă fizică, cum ar fi un „high-five” sau o îmbrățișare. Dacă termină primul lui curs de engleză, du-l în parc și distrați-vă împreună.

 1. „Vorbitorul de engleză desemnat”:

Găsește și creează oportunități zilnice pentru copilul tău de a folosi limba engleză:

 • Sfătuiește-ți copilul să vorbească cu un asistent virtual

(cum ar fi Siri, Alexa, Bixby sau Google Assist) și ceară raportul meteo, ora sau ce ar trebui să facă pentru cină.

 • Cere-i ajutorul (chiar dacă nu ai nevoie de el) pentru a citi numele unui produs pe o pagină online în limba engleză

De exemplu, un site de cumpărături (poți schimba limba site-ului Amazon în engleză).

 • Încurajează-l să comande mâncare la un restaurant din străinătate sau să ceară indicații atunci când sunteți în vacanță.

 • Prefă-te că ai uitat un cuvânt în limba engleză.

Descrie elementul pe care încerci să-l denumești și lasă-ți copilul să te ajute. Poți să-l ajuți dacă este necesar, dar spune-i un cuvânt care sună similar sau rostește cuvântul incorect și lăsă-l să te corecteze. Va fi extrem de mândru!

 1. Folosește engleza ca „limbă secretă”:

Încurajează-ți copilul să folosească limba engleză ca un limbaj secret, puteți fi de acord să folosiți engleza atunci când doriți să vă spuneți un secret sau ceva special, cum ar fi atunci când îți însoțești copilul la un eveniment școlar, iar el va dori să îți spună ceva despre colegul lui de clasă fără să vă audă nimeni. Acest lucru va face ca limba engleză să fie asociată cu o limbă distractivă și interesantă de folosit. De asemenea, îi oferă copilului tău șansa de a practica limba engleză într-un mediu cu presiune scăzută, unde greșelile sunt acceptabile, iar accentul este pus pe comunicare și distracție.

 1. Urmărește materiale în limba engleză împreună cu copilul tău.

Alege filmul lui animat preferat – unul pe care l-a vizionat deja de mai multe ori – și vizionați-l împreună în engleză. Privind ceva ce deja știe și îi place, se poate concentra pe învățarea limbii fără a se simți copleșit sau frustrat. În timp ce privește, îi poți pune întrebări despre ceea ce se întâmplă, deoarece „lupți” să înțelegi limba engleză. Aceasta poate fi o modalitate utilă de a construi încrederea și motivația, deoarece copilul tău se simte mândru de noile sale abilități lingvistice.

La Helen Doron, credem cu tărie că predarea limbii engleze înseamnă mult mai mult decât doar dobândirea limbii. Abordarea noastră se concentrează pe crearea unui mediu sigur și încurajator, care să le permită copiilor să devină vorbitori fluenți și încrezători. Pentru noi, copiii sunt pe primul loc și facem tot posibilul pentru ca ei să se simtă confortabil să preia conducerea, chiar și într-o limbă străină.

În timp ce adulții sunt îngroziți să facă greșeli pentru a nu fi ridicoli, copiii sunt dezinhibați. Nu le este frică să-și arate emoțiile prin vorbire, dans, cântec și joacă. Prin crearea unei atmosfere în care nu există răspunsuri greșite și orice încercare de a vorbi este lăudată, copiii transmit cu încredere și preiau controlul asupra procesului lor de învățare. Oferind copiilor acest nivel de autonomie, contribuim la dezvoltarea sentimentului lor de încredere și responsabilitate pentru învățarea lor.

Mai multe despre noi și despre cursurile noastre de limba engleză pentru copii poți afla completând formularul nostru de contact.