Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Știați că și bebelușii pot citi?

Glenn Doman, directorul Human Institute for the Achievement of Human Potential, crede că abilitatea de a citi este un drept cu care ne naștem. Mai mult, oportunitatea de a citi ar trebui oferită de la o vârstă cât mai fragedă, chiar de la naștere.

În primul rând, Glenn Doman consideră că bebelușii sunt prea inteligenți pentru a-i plictisi cu modalități clasice de învățare. El a descoperit că un bebeluș poate învăța să citească în numai 90 de secunde pe zi. Cum? Arătându-le cartonașe cu cuvinte de câteva ori pe zi. ”Asta e tot?” vă veți întreba. Aproape.

Iată rețeta pentru succes a lui Glenn Doman:

 • Glen Doman consideră că părinții sunt cei mai buni profesori, iar dragostea și încrederea în copilul lor le oferă cea mai bună inspirație, indiferent dacă își petrec întreaga zi cu acesta sau muncesc și își petrec doar câteva ore alături de cel mic.
 • Învățarea trebuie să fie distractivă, o aventură, pentru a fi îndrăgită de către copii: îmbrățișările, sărutările, chicotelile funcționează mult mai bine decât ascultarea cu atenție dintr-un punct fix.
 • Cu cât copilul este mai mic, cu atât scrisul de pe cartonașe trebuie să fie mai mare.
 • Începeți cât mai repede învățarea – cu cât copilul este mai mic, cu atât îi va fi mai ușor să învețe.
 • Opriți-vă înainte ca cel mic să obosească – aceasta este una dintre cele mai importante reguli: copilul este cel care trebuie să vrea să învețe. Dacă acesta obosește după 5 cartonașe, arătați-i numai  4, faceți-l să-și dorească să afle mai mult.
 • Nu plictisiți copilul! – introduceți cartonașe noi cât mai des și treceți repede peste ele. Dacă copilul nu este interesat, probabil trebuie să-i arătați cartonașele la o viteză mai mare și să introduceți unele noi mai des.
 • Consecvența – este indicat să-i arătați copilului mai puține cuvinte și mai des decât multe cuvinte ocazional. Copiii învață prin repetiție. Dacă introduceți cartonașe noi în mod frecvent, cu siguranță nu îl veți plictisi.
 • Fără teste! Testarea este un semn de neîncredere și este opusul distracției. Puteți testa progresul copilului prin anumite ”artificii” mai puțin evidente.

Vreți să aflați mai multe? În articolul următor veți descoperi cum puteți folosi metoda Glenn Doman și cum deprind bebelușii din cadrul cursului Baby’s Best Start abilități de pre-citire.