Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Şase modalităţi prin care îi puteţi oferi copilului dumneavoastră un start bun

5_smart_choices_2-2

Ştiaţi că învăţarea începe din pântec? S-a dovedit ştiinţific că dacă îi vorbiţi şi îi cântaţi copilului, acesta va fi mai isteţ, mai dotat intelectual şi mai uşor adaptabil la lumea înconjurătoare. Este vorba despre stimularea timpurie care permite creierului să  dezvolte mai multe căi neuronale, asigurându-i o funcţie cognitivă îmbunătăţită pe măsură ce copilul creşte. Mulţi părinţi profită de această nouă descoperire referitoare la creierul copilului mic şi investesc timp şi efort pentru a stimula creierele copiilor în continuă dezvoltare. Şi voi puteţi face asta. Iată cum:

1.Prin cântece de leagăn, rime şi ritm

Nu trebuie să aveţi vocea unui star pop pentru a-i cânta unui copil. Legătura care se formează între voi este cea mai importantă. Mângâiaţi copilul, ţineţi-l în braţe în timp ce-i cântaţi. Faceţi din cântat o rutină de seară. Veţi vedea că această activitate liniştitoare, înainte de culcare, vă va ajuta să vă conectaţi mai uşor şi mai profund cu copilul. Cântaţi-i copilului în timp ce vă jucaţi sau conduceţi. Cântecele pentru copii dezvoltă şi capacitatea kinestezică şi deprinderea limbajului, pe lângă componenta lor distractivă. Cu cât sunt expuşi mai mult la cântece potrivite vârstei, cu atât copiii vor învăţa mai repede cum se formează cuvintele. Cu cât un copil recunoaşte mai multe sunete, cu atât îi va fi mai uşor să înveţe să citească în anii care vor urma.

2. Prin limbajul semnelor

Aţi încercat vreodată să comunicaţi cu o persoană care nu vorbeşte aceeaşi limbă ca voi? Folosind limbajul semnelor este o modalitate uşoară prin care putem transmite un mesaj. În ultimii ani, a-i învăţa pe copiii care nu vorbesc încă limbajul semnelor a devenit o practică acceptată şi încurajată. Având în vedere că bebeluşii îşi dezvoltă mai întâi muşchii fini ai mâinilor înainte de a-şi dezvolta muşchii necesari vorbirii, limbajul semnelor reduce frustrarea şi agresivitatea şi îl pregăteşte pe copil pentru comunicare. Ideea este de a facilita comunicarea cât mai curând posibil. S-a dovedit că bebeluşii care au învăţat limbajul semnelor au rezultate mai bune decât colegii lor de şcoală la testele de limbă, chiar şi după clasa a doua. Nu poţi comunica! Arată!

3. Prin legănare / balansare

V-aţi întrebat vreodată de ce copiii adoră leagănele, balansoarele, caruselele şi roller-coaster-urile? Nu este nimic surprinzător.

Primul sistem senzorial care se dezvoltă complet la şase luni de la concepţie este sistemul vestibular, care este responsabil pentru echilibru şi coordonare. Sistemul vestibular funcţionează ca un poliţist rutier, spunând fiecărei senzaţii unde şi când să se oprească. Una din modalităţile de stimulare a sistemului vestibular este legănarea copilului. Este o abilitate de supravieţuire importantă pentru bebeluşi – de aceea simpla legănare la o vârstă fragedă îi va calma. Întoarcerea bebeluşului (cu grijă) cu capul în jos va stimula de asemenea acest sistem vital. Cu cât primeşte mai multă stimulare, cu atât abilităţile fizice ale copilului se vor dezvolta mai repede.

4. Prin numărare

Numărarea rimelor sau a cântecelor îi va îmbunătăţi copilului simţul natural al cantităţii. Se ştie că bebeluşii se nasc cu creiere matematice. De aceea aceste zone ar trebui stimulate cât mai curând posibil pentru a vă asigura că copilul va înţelege instinctiv matematica şi va face conexiunile necesare în viitor. Cercetările au arătat că atât bebeluşii, cât şi copiii mici pot face diferenţa dintre numere şi obiecte, au aşteptări aritmetice şi reacţionează la experimentele în care rezultatele sunt imposibile din punct de vedere aritmetic. Căutaţi posibilităţi de a număra cu copilul dumneavoastră. Veţi vedea că număratul şi alte aspecte ale matematicii sunt inerente în situaţiile de zi cu zi. Căutaţi-le şi ajutaţi-l pe copilul dumneavoastră să le dezvolte – fie că gătiţi, vă jucaţi sau vă plimbaţi. Stimularea creierelor matematice ale copiilor de la o vârstă fragedă îi va pregăti pe aceştia pentru învăţarea ulterioară.

5. Prin jocul cu degeţelele

Bebeluşii se amuză mereu când vă jucaţi cu degeţelele, dar această joacă este mai mult decât un amuzament. Stimularea degeţelelor este vitală atât pentru creier, cât şi pentru dezvoltarea psihică. Cântecele şi jocurile în care copii îşi folosesc încrucişat degetele de la mâini şi de la picioare sunt foarte importante. De ce? Pentru că această încrucişare încurajează pregătirea neurologică pentru învăţare prin coordonarea ambelor emisfere ale creierului. Acest exerciţiu simplu facilitează abilitatea de a transmite informaţii prin fibrele nervoase care unesc cele două emisfere ale creierului. Este de asemenea folositor pentru târât, mers şi dexteritate fizică, dar şi pentru abilităţi care vor fi dobândite mai târziu, precum scrisul, ascultatul, cititul şi înţelegerea unui text.

6. Prin cititul poveştilor

Copiii adoră să asculte aceeaşi poveste şi par să nu obosească niciodată când ascultă povestea preferată. Repetiţia are beneficiile ei, deoarece îi ajută să participe activ la poveste. Anticipează ceea ce urmează şi se alătură entuziasmaţi. Folosiţi limbajul semnelor când îi citiţi copilului. Lăsaţi-l să aleagă povestea preferată. Citirea poveştilor nu este doar o activitatea plăcută, ci îi pregăteşte pe copii pentru citit şi pentru şcoală. Faceţi-vă timp să-i citiţi copilului măcar 20 de minute în fiecare zi. Mai mult, bucuraţi-vă de această activitate! Dezvoltând iubirea pentru citit îi veţi oferi copilului un dar pentru întreaga viaţă.

Pentru a descoperi cărţile magice de poveşti pentru copii în limba engleză Dragon Tales, contactaţi un centru Helen Doron English din apropiere!