Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Mulți copii europeeni învață două limbi străine până la vârsta de 9 ani. Majoritatea americanilor? Niciuna

Helen Doron English susține necesitatea cunoașterii limbii engleze, la fel ca limba maternă. Viitorul copiilor de astăzi depinde de aspectele globalizării, iar limba engleză devine un factor tot mai important pentru șansele de reușită pe care tinerii le vor putea accesa pe viitor. 

Acest articol prezintă și analizează dinamica demografică a cunoașterii limbilor străine în Europa.

Este timpul să punem capăt stereotipului că francezii refuză să vorbească engleză.

De fapt, statisticile arată în direcția opusă. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, aproape toate țările din Europa le impun elevilor de șase ani să învețe o limbă străină, de obicei limba engleză. Chiar mai impresionant, peste 20 de țări europeene (inclusiv Franța) solicită elevilor să învețe două limbi străine la școală pentru cel puțin un an școlar.

În 2010, peste 90% din elevii de școala generală și 73% de școală primară din Europa învățau engleza la clasă potrivit analizei Pew.

În schimb, Statele Unite ale Americii nu au nicio solicitare de învățare a unei limbi străine. În 2008 numai 18.5% din școlarii americani din clasele primare și gimnaziale învățau o limbă străină potrivit Consiliului American de Predare a Limbilor Străine.

Decalajul se poate datora faptului că limba engleză și-a consolidat rolul de limbă principală în economia globală în secolul 21. Nu este o surpriză că singurele două țări din Europa care nu au adoptat învățarea unei limbi străine sunt Irlanda și Scoția, unde prima limbă este de asemenea engleza.

Marty Abbott, Directorul General al Consiliului American de Predare a Limbilor Străine oferă un alt motiv pentru acest decalaj: ”Cunoașterea limbii engleze este un atuu care le oferă cetățenilor Uniunii Europene o șansă mai mare de angajare.”

Vorbitorii de limba engleză își vor dori să știe și o altă limbă străină.  Abbott,care vorbește spaniolă și care a fost profesor de latină spune: ” Știm că este o lume fundamental schimbată și este timpul ca americanii să se trezească pentru că engleza nu mai este neaparat lingua franca atunci când pleci din Statele Unite”, spune ea.

Oricum, beneficiile învățării unei limbi străine depășesc capacitatea de a vorbi  în cadrul unei întâlniri de afaceri internaționale. A fi bilingv are o serie de câștiguri cognitive. Cercetătorii au descoperit că persoanele bilingve se descurcă mai bine la testele standardizate, de exemplu, și sunt mai atenți la mediul înconjurător, putând face diferența între detaliile semnificative și nesemnificative.

Iar Abbott mai adaugă: ”bineînțeles că există și nivelul de satisfacție personală care rezultă din capacitatea de a stabili relații cu oamenii care vorbesc această limbă.”

Sursa: http://qz.com/453297/many-european-kids-learn-two-foreign-languages-by-age-9-most-americans-zero/