Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Jocul “Lumea în Miniatură” îi ajută pe copii să învețe mai ușor

Ce este Jocul Lumea în Miniatură și de ce este important?

“Jocul lumii în miniatură este o parte importantă a stimulării copiilor în perioada 1,5 – 4 ani și este o modalitate grozavă pentru ca cei mici să învețe. Aceasta este o activitate de joacă ușor de realizat, iar copiii adoră să răspundă invitației de a se juca.

Lumea în Miniatură crează o scenă a vieții reale pentru a invita copiii la joacă. Pot fi folosite obiecte în miniatură precum mobilier în miniatură sau animale de fermă pentru a crea un mediu de joacă pentru copii. Scopul este ca fiecare copil să exprime activ idei din viața reală sau să reproducă povești pe care le cunosc. Adesea sunt folosite mai multe elemente senzoriale la jocul lumii în miniatură. Copiii pot petrece momente de învățare minunate și stimulative!

lumea in miniatura

Acest tip de joacă este excelent pentru construirea abilităților de a vorbi o limbă. Copiii își folosesc imaginația în timp ce vorbesc cu voce tare și folosesc vocabularul.

Sugestie de joc:

Creați o scenă de fermă, cu animale de fermă –  garduri și hambar pentru a se juca micuții cu ele. Veți observa cum deja copiii încep să formuleze povești dintre cele pe care deja le cunosc  și nu doar folosind cuvintele din viața de zi cu zi, ci și alte cuvinte noi. Este distractiv să observi dialoguri imaginare între animale create chiar de către copii.

jocuri in miniatura

Joaca lumii în miniatură este o oportunitate excelentă pentru a-și folosi imaginația. Cu acest joc, copiii învață să împartă, să se joace liniștit împreună și să-și imagineze împreună.

Metoda de învățare a limbii engleze Helen Doron English cunoaște beneficiile pe care le aduce acest tip de joc stimulării copiilor pe mai multe paliere, nu doar cel intelectual. Copiii sunt stimulați pe partea creativă, folosindu-și imaginația, pe partea de coordonare spațială atunci când aranjează obiectele în miniatură, pe partea de stimulare neuro-locomotorie, pe partea de simț estetic  atunci când le ordonează după propriile criterii și se bucură de stimulare multi-senzorială care contribuie semnificativ la dezvoltarea cerebrală a copilului.

Motricitatea fină, stimularea kinestetică, în special cea auditivă și vizuală vin în sprijinul copilului, pentru a-l ajuta să asimileze foarte ușor cuvintele unei limbi străine prin implicare activă.

engleza ca limba materna

Cunoscând toate aceste beneficii și multe altele care li se adaugă în conceptul de învățare timpurie a limbii engleze, Helen Doron English a lansat noul curs It’s a Baby Dragon care se adresează copiilor între 1,5 – 3 ani. Micii elevi sunt stimulați prin elemente multi-senzoriale să învețe cuvinte noi, să-și dezvolte atenția la detali, prin jocuri de asociere și de memorie, devenind în scurt timp copii bilingvi, care cunosc limba engleză în paralel cu limba maternă.

Un copil bilingv nu numai că se bucură de avantaje distincte în viață, dar are beneficiul dezvoltării unei memorii mai bune, să își coordoneze mai bine activitățile multiple (multi-tasking), să înțeleagă lucrurile din mai multe perspective și să-și dezvolte simțul auditiv.

Lingvistul Helen Doron a incorporat în metoda sa aceste descoperiri.

Metoda Helen Doron Early English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complicată funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.”

Surse:

Doron, Helen, “The Music of Language”, 2010

http://teachingmama.org/what-is-small-world-play-and-why-is-it-important

Articol publicat la adresa: http://www.bebelu.ro/jocul-lumea-in-miniatura-ii-ajuta-pe-copii-sa-invete-mai-usor.html