Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Inteligența bebelușului și limbile străine

Care este legătura?
De ce este importantă stimularea lingvistică?

Acest articol este al doilea din seria de 4 articole “Bebelușul Bilingv” publicat pe Bebelu.ro, în care specialiști în educație timpurie discută informații valoroase despre stimularea inteligenței bebelușului. 

”Stăpânirea limbilor străine rămâne unul dintre cei mai clari indicatori ai abilității intelectuale.

Capabilitatea intelectuală a unei persoane este modelată nu doar de factori genetici, ci și de stimularea cerebrală timpurie, mai exact din primele luni de viață, ceea ce duce la crearea de noi conexiuni neuronale extrem de valoroase pentru capacitatea creierului uman.

O mare parte din creșterea și din dezvoltarea creierului are loc în primii ani de viață. Bebelușii formează aproximativ 700 de conexiuni neuronale în fiecare secundă din primii ani de viață. Până la vârsta de 6 ani, creierul uman crește până la 90% din dimensiunile creierului adult. După vârsta de 6 ani, aptitudinea creierului de asimilare a unei limbi este redusă semnificativ.

Un copil al cărui creier a fost pregătit pentru dezvoltare intelectuală se bucură de avantaje distincte în viață. Acest copil beneficiază de resurse ce îi permit învățarea continuă, și prin urmare, posibilitatea de a realiza lucruri minunate. Dezvoltarea intelectuală deschide uși  în mediul academic și în dezvoltarea profesională. Combinate cu stabilitatea emoțională și cu motivația personal se construiește un ansamblu câștigător.inteligenta bebelsului si limbile straine

Asimilarea lingvistică timpurie

Mulți părinți valorifică noua abordare a dezvoltării cerebrale infantile și investesc timpul și efortul necesar pentru a stimula dezvoltarea cerebrală a copiilor lor. Stimularea timpurie permite creierului să dezvolte mai multe conexiuni neuronale, oferind funcționare cognitivă îmbunătățită pe măsură ce copilul se dezvoltă.

Deci, cum învață de fapt copiii să vorbească o limbă? Inițial, copilul pare să absoarbă pasiv sunetele de la părinții săi și de la cei din mediul său. În realitate, creierul copilului deja analizează în mod activ limba și se pregătește pentru a-și dezvolta vorbirea pe viitor.

Este important pentru copii să își adapteze simțul auditiv la limbă (ascultând-o), mai apoi să o vorbească și numai după parcurgerea acestei ordini, să citească și să scrie. Acesta este evoluția naturală a asimilării lingvistice în limba maternă.

Abilitatea de a pronunța în mod corect sunetele unei limbi se instalează cu mult înaintea vârstei de 8 ani. Cu cât este mai tânăr copilul, cu atât mai bine poate învăța. Copiii cărora li s-au citit multe versuri pentru bebeluși se descurcă mai bine la citire și la scriere mai târziu.

Asimilarea lingvistică este mult mai complexă decât simpla recepție a semnalelor audio. Stimularea vizuală joacă un rol în a sprijini copilul să asocieze elementele văzute cu cele auzite. Activitățile stimulative de tipul experiențelor multi-senzoriale integrate în procesul de învățare a limbii materne sau a unei limbi străine sunt recomandate de către specialiștii în educație timpurie, ca o bază esențială pentru viitorul intelectual al copilului.

Lingvistul Helen Doron a incorporat în metoda sa aceste descoperiri.

Metoda Helen Doron Early English, a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complicată funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.”

Surse:

Doman, Glenn J., “How To Give Your Baby Encyclopedic Knowledge”, 2005

Doron, Helen, “The Music of Language”, 2010

www.Curiosity.com

Acest articol a fost publicat la adresa: http://www.bebelu.ro/inteligenta-bebelusului-si-limbile-straine-care-este-legatura.html