Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Helen Doron Teen English – Distracție pe bune!

– Află cum învață adolescenții engleza distrându-se! –

”Vârsta adolescenței este una dinamică, plină de experiențe interesante, unice și care modelează caracterul, iar calitatea în educație are rolul de pilon de bază în dezvoltarea personală, socială și profesională a adolescenților.

Cursurile Helen Doron Teen English aduc inovație în educație pentru adolescenții între 11-19 ani, venind cu abordări inovative, adaptate nevoilor educaționale specifice fiecărei categorii de vârstă.

HDE Teen English backpack

Iată câteva dintre aspectele de bază ale programului educațional de învățare a limbii engleze ca limba maternă Helen Doron Teen English:

Învățare Distractivă

Adolescenților le place să învețe cu metoda Helen Doron English, unde învățarea este sinonimă cu distracția. Cursurile sunt construite pentru a-i captiva pe adolescenți cu povești și piese atractive, care discută subiecte de actualitate și stimulează învățarea activă. Un elev relaxat și încrezător reușește să învețe mai bine și să rețină mai mult, iar specialiștii de la Helen Doron English îi motivează pe adolescenți să învețe într-un mediu cald și antrenant.

Educație Socială

La Helen Doron English, copiii nu învață doar limba engleză, ci se dezvoltă pe latura socială, în interacțiunile cu alți copii, de vârste diferite și cu informații de cultura generală. Fiecare curs îl învață pe elev aspecte precum: prietenie, empatie, rezolvarea problemelor, dezvoltarea intuiției, valori morale, multi-culturalism, ecologie și protecția mediului, responsabilizare și dezvoltare personală. Acest aspect esențial al cursurilor Helen Doron English dezvoltă inteligența emoțională și construiește principii etice de bază pentru elevi.

Muzică și Film

Discuțiile între elevi sunt o parte esențială a cursurilor. Adolescenții învață cum să își exprime propriile idei, preferințe și experiențe, iar subiecte ca artiștii preferați, filmele sau melodiile cele mai noi nu lipsesc. Muzica este pretutindeni în cursurile Helen Doron English. Prin muzică, elevii învață diferențele fonetice ale limbii engleze, exersează înțelegerea diferitelor accente și se distrează ascultând muzică antrenantă ce îi învață limba engleză într-un mod natural.

O inovație în educația adolescenților o reprezintă aplicația Helen Doron Radio, care completează educația adolescenților cu muzică și videoclipuri, interviuri, povești, concursuri cu premii, discuții live, rețete delicioase și invitați din întreaga lume, și îi aduc pe elevi în lumea antrenantă a Helen Doron English.

cover HDE Teen English

Tehnologia Integrată în Educație

O parte importantă din viața unui adolescent o reprezintă tehnologia, care de multe ori devine un refugiu. Specialiștii în educație de la Helen Doron English recunosc importanța integrării elementelor familiare în educația copiilor, iar tehnologia nu face excepție. Cu scopul de a încuraja comunicarea inter-culturală, o rețea globală este pusă la dispoziție elevilor Helen Doron English, cu secțiunea de e-Pal, unde pot comunica prin e-mail cu elevi din alte țări înscriși la aceste programe educaționale. Subiectele de discuție sunt comune, iar abordările diferă pentru fiecare țară sau Learning Center. Scopul principal este să-i încurajeze pe elevi să folosească tehnologia în scop educațional.

Conversație și Exprimare Liberă

Conversația între elevi este esențială. Lucrul în grup este cel care modelează capacitatea elevului de a vorbi și de a se descurca în diverse circumstanțe cu brio. Avantajul major al studiului în grup este că nu există presiune pe elevi din partea profesorului, ci o relație de colegialitate în care elevii sunt încurajați să se exprime liber, nu se produce oboseala în învățare, iar entuziasmul pentru învățarea lucrurilor noi este mereu prezent. Discutând între ei, elevii vin cu răspunsuri diferite, chiar și la aceeași întrebare, iar acest lucru promovează gândirea critică, capacitatea de a argumenta corect un punct de vedere.

Se accentuează foarte mult partea de speaking, de vorbire în limba engleză în limbaj de zi cu zi, pe care elevii îl vor întâlni în discuțiile cu nativi, sau cu vorbitori experimentați de limba engleză. Un aspect inovativ și foarte util este acela că elevii învață cum să înțeleagă engleza cu diferite accente, unde se subliniază fonetica și diversitatea în conversație.

Gândire Creativă

Creative writing este scrierea creativă, prezentă în cursurile Helen Doron Teen English, și folosește elevilor nu doar la dezvoltarea abilităților pentru pregătirea academică a examenelor Cambridge, cât mai ales la a aduce o notă personală în ceea ce scriu. Elevii învață să facă o bancă de cuvinte și să lucreze pe tematica respectivă, realizând eseuri și discursuri organizate și structurate.

Elevii învață să gândească în limba engleză.

Profesor de Tip Coach

Rolul profesorului este acela de coach, care practic îi ajută pe elevi să vorbească corect și coerent între ei, îi încuranjează către independență atunci când vorbesc limba engleză, îi ajută să canalizeze discuțiile, și aduce rezultate foarte bune, deoarece elevii sunt implicați activ în procesul de învățare, nu ascultă doar o lecție predată.

Testarea Progresului

Fiecare dintre cele patru cărți de studiu ale unui curs conține activități ce antrenează intensiv abilitățile practice de vorbire fluentă a limbii engleze, vocabular și gramatică. La finalul fiecărei cărți, elevul va fi evaluat de către profesor printr-o testare scrisă, pentru a urmări progresul și pentru a stabili unde este necesar să se lucreze mai mult, pentru a atinge nivelul dorit în cadrul cursului. La finalul fiecărei a doua cărți, elevii vor avea o testare orală generală, în plus față de testările orale ce au loc în fiecare lecție.

Pregătire Profesională

Admitere la liceu și echivalare examen de engleză la bacalaureat cu testele internaționale pentru limba engleză Cambridge ESOL. Programele educaționale se adresează elevilor care au deja o bază a limbii engleze la vorbire, scriere și citire, și care se încadrează la nivelurile A2, B1 și B2 din Cadrul European Comun de Referință. Copiii care studiază în programul educațional Helen Doron Teen English sunt pregătiți pentru examenele internațioanele de evaluare a limbii engleze Cambridge KET și PET.

Materialul de studiu cuprinde:

abordarea academică, adică pregătirea pentru examenele Cambridge KET și PET, pentru care fiecare dintre cele patru cărți au o simulare cu toate probele examenelor

abordarea informală, cu accent pe partea de vocabular și conversație

Învățare Activă

Învățarea activă este baza metodei Helen Doron English.

Piramida învățării concepută de Holt, Rinehart și Winston pentru Edgar Dale Audio-Visual Methods in Teaching ne detaliază modul în care un elev reține informația atunci când studiază.

piramida invatarii

Urmând aceste cursuri inovative de învățare a limbii engleze, îi văd pe copii siguri pe ei, deschiși, capabili să-și pună întrebări, capabili să pună altora întrebări, nu doar să răspundă la niște cerințe.  Pe elevii Helen Doron Teen English îi văd să comunice natural în limba engleză”, explică Valentina Vorobiov, specialistul în educație Helen Doron English.

HDE Teen English

Metoda Helen Doron English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complexă funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.”

Surse:

Helen Doron Educational Group, “Helen Doron English Booklet – courses and information”, 2014

Cone of learning, “Edgar Dale Audio-Visual Methods in Teaching”, Holt, Rinehart și Winston, 1967