Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Helen Doron, Școala de Engleză adorată de copii

cursuri-engleza-copiiPeste 1.000 de copii din Constanţa, cu vârste între 1 şi 16 ani, au învăţat limba engleză după o metodă unică inventată de profesorul britanic Helen Doron, în cadrul unui proiect internaţional implementat şi în România.

În cei 7 ani de activitate la Constanţa, peste 150 de copii ai Centrelor Internaţionale „Helen Doron English” au susţinut cu succes examenele Cambridge şi Trinity, care le oferă oportunităţi nelimitate, în viitorul apropiat, atât din punct de vedere personal, cât mai ales din punct de vedere profesional. În acelaşi timp, cursanţii au putut pune în practică limba engleză în cadrul taberelor şi şcolilor de vară, acolo unde au susţinut piese de teatru şi au experimentat noul concept de educaţie recomandat de specialiştii internaţionali, şi anume „fun learning”.

Prin revoluţionara metodă, profesorii apreciază că aceşti copii români care au urmat proiectul internaţional au reuşit nu numai să înveţe limba engleză ci, mult mai important, au început să gândească direct în această limbă. „Este demonstrat ştiinţific că atât bebeluşii, cât şi copiii mici pot învăţa concomitent două limbi – cea maternă şi una străină, fără a exista riscul de a le confunda. În fapt, cu cât este mai mic copilul, cu atât mai uşor poate asimila a doua limbă, deoarece matricea lingvistică încă nu s-a sedimentat în gândirea sa cognitivă. În comparaţie, este mult mai greu să înveţi un adult o limbă străină decât un bebeluş sau un copil mic, deoarece adultul are deja un tipar de gândire format în limba maternă, iar tiparul de gândire în cealaltă limbă îl poate deruta din cauza diferenţelor considerabile”, consideră Ştefania Filip, coordonatorul Centrului Internațional Helen Doron English în România.

În acelaşi timp, specialistul în educaţie afirmă că succesul metodei constă în construirea unor grupuri mici de lucru, formate din 4-8 copii, unde tehnologia nu este ignorată sau respinsă în procesul educaţional, ci este integrată ca mijloc de captare a atenţiei. „În epoca tehnologiei, este total neproductiv să îi interzici copilului să o folosească, pretextând că aceasta îi limitează gândirea sau îi distrage atenţia. Dimpotrivă, integrarea corespunzătoare a tehnologiei în procesul de educaţie s-a dovedit a fi un factor esenţial. Interacţionând cu tehnologia, copilului va fi mai relaxat, mai predispusă spre cunoaştere şi va interioriza mult mai repede conceptele noi”, conchide Ştefania Filip.

În România, proiectul internaţional a fost implementat în 24 de centre internaționale, în localitățile: Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Bacău, Focşani, Timişoara, Arad, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Deva şi Făgăraş.

Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din întreaga lume vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English. Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educaţiei copilului.

Sursa: http://www.regiotv.ro/nationale/helen-doron-scoala-de-engleza-adorata-de-copii