Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Empatia – o lecție importantă pentru copii

”Primele momente din viața unui bebeluș vin cu emoții puternice. Totul este nou și bebelușul trebuie să învețe cum să se adapteze la lucrurile cu care interacționează. Instinctiv, își caută mama pentru a se simți în siguranță, pentru a se liniști. Această primă emoție se manifestă natural. Însă rolul mamei este unul complex, la fel și al tatălui. De la ei, bebelușul învață cum să-și manifeste emoțiile, cum să le citească și cum să le interpreteze la alți oameni.

Încrederea naturală a bebelușului în părinți îi ajută să asimileze mai ușor și mai rapid toate aceste informații. Copilul învață astfel să comunice, să relaționeze, să socializeze și să se exprime.

Exprimarea liberă este foarte importantă de la cele mai mici vârste. Astfel, copiii învață din ceea ce văd și încep să copieze cuvinte, gesturi, emoții și să se dezvolte ca individ.

empatia exprimata de copii

În multe situații, copiii vor întâlni alți copii la fel ca și ei, prin asociere de emoții pozitive. Însă, pe de altă parte, pot fi în situația în care vor întâlni copii cu care nu au același mod de a se comporta, de a se juca sau de a comunica.

Cum poate părintele să își ajute copilul să își dezvolte abilitățile sociale și de inter-relaționare?

Lecția Empatiei poate fi un răspuns.

Empatia înseamnă mai mult decât să vezi lucrurile din perspectiva altcuiva. Empatia îl ajută pe copil să învețe să respecte un alt mod de a fi al altcuiva, chiar și când nu este de acord cu acea persoană. Empatia îl ajută pe copil să-și dezvolte auto-controlul, să-și gestioneze emoțiile eficient și îl ajută să-și extindă cercul de preocupări.

Sfat pentru părinți: transformați într-o prioritate atenția față de alte persoane pentru a construi standarde etice copilului

Oferiți-i ocazia copilului să simuleze emoțiile și când nu este în contact cu alți copii, prin exerciții de simulare a emoțiilor, pentru a modela modul în care se manifestă compasiunea pentru alte persoane.

Flupe_flupe_doll_set_Dec14_aVă propunem Jocul Emoțiilor cu jucăriile Flupe de la Helen Doron English.

Elevii cursului “Fun with Flupe” de la Helen Doron English se bucură de personajele emoționale Flupe care îi învață pe copii cum să exprime emoții în limba engleză, empatizând cu personajele.

Copilul îl poate alege pe Flupe cel trist – albastru, sau pe Flupe cel speriat – galben, sau pe Flupe cel mov – fericit. Fiecare emoție trebuie enunțată în cuvinte pentru ca emoția respectivă să fie asociată cu ideea sugerată. Astfel, copilul învață cum se exprimă emoțiile și cum să-i înțeleagă pe cei din jurul său.

Helen Doron English aduce un plus de valoare copiilor venind cu elemente complexe în educația lor. Învățarea limbii engleze este baza la care vin în plus elemente inovative, cum ar fi educația multi-disciplinară integrativă.

Educația multi-disciplinară poate fi exemplificată simplu cu setul de personaje Flupe: copiii învață denumirea în limba engleză pentru o anumită emoție prin asocierea de culori. Aici puteți observa trei paliere de învățare: bilingvism, empatic și informațional. Educația devine integrativă atunci când se asociază elemente din diverse laturi ale vieții în ceea ce învață copilul, venind cu o educație completă.

Specialiștii în educație au dezvoltat programe specializate pentru bebeluși, cu scopul stimulării lor intelectuale prin muzică, prin elemente multi-senzoriale, prin ambient, prin stimularea mobilității și prin dezvoltarea legăturii puternice dintre părinte și copil.

Lingvistul Helen Doron a incorporat în metoda sa aceste descoperiri, fiind prezente în cursurile interactive de stimulare a inteligenței bebelușilor.

Metoda Helen Doron Early English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complicată funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.”

Surse: http://parenting.blogs.nytimes.com/

Articol publicat la adresa: http://www.bebelu.ro/empatia-o-lectie-importanta-pentru-copii.html