Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Dezvoltarea limbajului la copii – Partea 1

Dragi părinți, aș vrea să vă vorbesc despre dezvoltarea limbajului copiilor dumneavostră și despre cum toți copiii pot învăța foarte ușor două, trei, chiar patru limbi străine.

În zilele noastre, copiii sunt absolut uimitori; nu există limite când vine vorba de capacitatea lor de învățare. De fapt, dacă le-am prezenta în mod sistematic 20 de limbi străine, ei ar putea învăța să vorbească în 20 de limbi străine, deoarece creierul are o capacitate nelimitată de învățare. Deși cele menționate se întâmplă foarte rar, avem din ce în ce mai multe situații în care copiii trebuie să vorbească trei sau patru limbi străine.

Există câteva elemente importante de luat în considerare pentru a vă asigura ca îi oferiți copilului dumneavoastră cele mai bune oportunițăti de a învăța o limbă străină.

Primul este acela că nu este niciodată prea devreme pentru a începe.

Cu cât mai devreme cu atât bine

De ce să vorbesc cu el dacă nu poate să imi răspundă?” e o întrebare care mă îngrijorează. Copilul tău nu va vorbi niciodată dacă tu nu îi vorbești înainte. Nu ține de domeniul fantasticului, e pur și simplu știință. Copiii nu vorbesc din senin. Primești ceeea ce dai : trebuie să îi vorbești copilului tău pentru ca el să își dezvolte abilitățile lingvistice. Sunt foarte multe studii care demonstrează asta. Astăzi știm că, de fapt, copiii încep să învețe încă de când sunt în burtica mamei.

O altă întrebare pe care o aud des este “Cum ar trebui să îi vorbesc copilului meu?

Limba mamelor’și puțin mai mult

Din fericire cred că știi deja răspunsul la această întrebare deoarece sunt două fenomene lingvistiice uimitoare care apar la părinți dupa ce li se naște bebelușul.

Primul este că o mamă știe imediat după ce naște să vorbească “limba mamelor” : vorbește mai rar, intonația e diferită, sunetele sunt mai înalte, unele cuvinte sunt mai accentuate, vocabularul folosit este simplificat. Și totul este instinctiv.

Toți adulții din jurul unui bebeluș (tată, bunici, unchi, matuși) reușesc să vorbească această “limbă” cu o foarte mare ușurință.

Un al doilea fenomen este că părinții știu, parcă instinctiv, că dacă vor să dezvolte abilitățile lingvistice ale copiilor lor nu trebuie să se limiteze doar la cuvinte pe care copiii le înțeleg. “Puțin mai mult” este un element crucial din procesul de învățare.

Și ajungem în sfârșit la Citește, citește, citește

Făți stocul de cărți – oferta este foarte mare – și citește-i copilului tău! E una dintre cele mai bune activități pentru ca el să învețe cuvinte noi cu o foarte mare ușurință. Cunoștințele se asimilează treptat, așa că nu te îngrijora dacă nu înțelege din prima. Cu siguranță a doua sau a treia oară va înțelege. Dincolo de dezvoltarea vocabularului, cititul îi va ajuta să își dezvolte răbdarea și potențialul pe lângă multe alte abilități.

Cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine deoarece ca părinte sigur îți dorești o dezvoltare cât mai armonioasă pentru copilul tău și de asemenea, posibilitatea să faca toate conexiunile specifice vârstei lui.

Concluzie

Fie că e vorba de limba maternă sau o limbă străină, un copil are nevoie de o expunere continuă ca să o vorbească și să o înțeleagă.

Așadar, dacă vrei să învețe limba engleză, încearcă să începi de la naștere sau măcar în primul an de viață. Dacă ai ratat această fereastră, atunci încearcă să începi în primii doi ani de viață; cu cât mai repede, cu atât mai bine. Creează pentru el un mediu distractiv și relaxant în care să poată învăța cât se poate de natural.

Și cel mai important – dacă învăța engleză cu ajutorul metodei Helen Doron, nu lăsa toată responsabilitatea pe profesori. Încearcă să faci acasă orice activitate care poate veni în sprijinul lor, citește-I în engleză, vorbește-i în engleză. Asta îi încurajează și mai mult.

În următorul articol vom explora câteva elemente importante în dezvoltarea limbajului copiilor, inclusiv relația părinte-copil.