Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Cum învață bebelușul înainte de naștere și cum îl poți ajuta

Blog Helen Doron English

Știm cu toții cât de importantă este stimularea timpurie a creierului și ce rol important are în dezvoltarea acestuia, dar știai că bebelușii încep învățarea încă din pântec? Perioada dinainte de naștere este la fel de importantă ca și primul an de viață. De fapt, în cultura coreană se crede ca viața unui copil începe de la perioada concepției, în momentul nașterii acesta având deja 9 luni. Aceste credințe culturale completează studiile recente care afirmă că încă din pântecul mamei bebelușul are o dezvoltare senzorială completă, dezvoltă sentimente și chiar învață o nouă limbă de la mama lor, pe care o recunosc și o diferențiază, reacționând diferit după naștere. Mare parte din experiențele întâlnite de femeia însărcinată în cursul unei zile – aerul pe care îl respiră, mâncarea și băutura pe care o consumă, agenții chimici la care este expusă, chiar și emoțiile pe care le simte – toate sunt transmise fătului ei în dezvoltare. Prin urmare, care sunt cele mai importante lucruri pe care o mamă le poate face pentru a-și ajuta copilul încă înainte de naștere? Cum se poate pregăti o femeie însărcinată?

Păstrează-ți calmul!

Învățarea unei tehnici precum meditația transcedentală poate contribui semnificativ la bunăstarea mamei și a copilașului în dezvoltare. Mai mult de 700 de articole publicate de la universități renumite arată că această tehnică mentală are consecințe puternice psihologice și fiziologice pentru femeia însărcinată. Tensiunea arterială va scădea contribuind la sănătatea copilului, la bunăstarea acestuia și chiar la liniștea lui. Orice viitoare mamă ar trebui să încerce această tehnică. Se vor bucura atât ea, cât și bebelușul ei.

banner_pregnancy

Mănâncă sănătos!

Alimentația prenatală corectă poate fi benefică atât mamei, cât și copilului pe termen lung. În realitate, mamele care au grijă de dieta lor, fac mișcare și se preocupă de bunăstarea lor îi oferă deja copilului nenăscut cel mai bun start în viață.

Informează-te despre alăptare!

Deși alăptatul este un proces natural și ușor pentru unele mame, pentru altele poate fi o provocare, dar o provocare care merită tot efortul. Mamele care alăptează și au o dietă nutritivă, transmit acești nutrienți copilului, îmbunătățindu-i dezvoltarea cognitivă și starea generală de sănătate.

Copiii care sunt alăptați pentru cel puțin șase luni au un IQ mai mare decât cei care au fost hrăniți cu lapte praf. S-a dovedit că acei copii care au fost hrăniți preponderent cu lapte matern au un volum mai mare al creierului în adolescență. Acest lucru se datorează substanței ADH din laptele matern, ADH fiind și o componentă importantă a membranelor celulelor creierului, menținând și sănătatea sistemelor imuntar și respirator.

Muzica este importantă

Studii recente arată că bebelușii recunosc vocea mamei încă de la naștere și încep învățarea unei limbi încă din pântec. Încă din perioada sarcinii trebuie să-i vorbești bebelușului. Nu numai că vei crea o legătură, dar îl vei pregăti pentru învățare. Creierul nou-născutului este pregătit să îndepinească funcții vitale de bază, dar trebuie stimulată o parte mai mare a creierului pentru a face și alte conexiuni între celule. Aceste conexiuni încurajează plasticitatea creierului: capacitatea creierului de a se schimba și de a învăța.

Investește în tine și în copilul tău.

Citește și învață. Cunoașterea înseamnă putere. Cunoașterea este fericire și sănătate. Femeile au nevoie de cunoaștere pentru a avea controlul propriilor corpuri. Este important să reții că cele nouă luni de sarcină nu sunt o simplă așteptare până la marele eveniment, ci o perioadă crucială pentru dezvoltarea bebelușului.