Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Cum evaluăm progresul copilului în limba engleză? (copii peste 5 ani)

Blog Helen Doron EnglishSuntem încântați să vă prezentăm o serie de articole blog care vă oferă oportunitatea de a învăța de la pedagoga și specialista în lingvistică, Helen Doron, cea care predă de peste 30 de ani limba engleză copiilor. Ea este fondatoarea și directorul executiv al Helen Doron Educational Group și a creat o metodă unică și materiale revoluționare pentru a preda limba engleză, matematică și sport.

Întrebarea din această săptămână are în vedere copiii de 5 ani și mai mari: Cum pot părinții să evalueze cunoștințele de limba engleză? Învață suficient? Cum pot părinții testa care sunt abilitățile copilului și care este nivelul real al cunoștințelor de limba engleză la care a ajuns?

Este o întrebare interesantă pentru că nu toți părinții vorbesc limba engleză, dar cu siguranță vor dori să-și vadă copiii stăpânind această limbă. În articolele blog precedente ne-am adresat părinților cu bebeluși, 0-2 ani și preșcolari, 2-4 ani. În acest articol vom descrie cum pot părinții să determine progresul în limba engleză a copiilor de 5 ani și mai mari.

Vom prezenta o serie de recomandări despre cum și când să testați cunoștințele de limba engleză. Unele țări nu testează încă copiii cu vârsta de 5 ani, în timp ce în altele precum China și Corea cunoștințele copiilor sunt testate și la această vârstă fragedă. Depinde de cultură și de comunitate. Este important să luăm în considerare sentimentele copilului și procesul de testare.

Aveți încredere în copilul dumneavoastră

Am această filosofie de a crede în copil. Copilul mai mic de 6 ani știe când cineva încearcă să îl testeze și a-i testa la o vârstă atât de fragedă poate fi interpretat drept: ”Nu sunt sigur că tu poți realiza acest lucru.”  Ar fi ideal să faceți această testare într-o manieră jucăușă, distractivă. Nu vă doriți să stresați copilul, să-l faceți să creadă că ar putea greși ceva sau să-i dați sentimentul că nu aveți încredere în el. Există mereu copii foarte ambițioși, capabili să reziste oricărei provocări, dar majoritatea copiilor sunt sensibili și vor simți lipsa voastră de încredere. Scopul este de a le întări încrederea și stima de sine; faceți-i să se simtă bine când învață și să creadă în succesul lor.

Profesorul Helen Doron English, Amal Abboud este de acord cu Doron, ”Nu testarea este importantă, ci încrederea în copil. Când un părinte îl întreabă pe copil care este semnificația unui cuvânt în limba engleză, acesta nu îl poate traduce mereu, dar când i se arată o fotografie, aceștia vor da răspunsul potrivit, în mod natural, în limba engleză.” Amal continuă: ”Părinții îi pot încuraja pe copii prin jocuri, în timp ce ascultă cântecele și poveștile în limba engleză pe fundal, acasă.”

copiii invata engleza

Învățarea în spirală

Părerea mea este că cele mai bune programe de limba engleză introduc învățarea în spirală. Folosind învățarea în spirală, profesorul prezintă un subiect, vorbește puțin despre el, trece la alt subiect și apoi revine la subiectul inițial prin diferite activități și lecții consecutive. Premisa este ca prin fiecare sesiune de învățare cursantul să deprindă mai multe abilități și să înțeleagă conceptele mai bine.Învățarea tradițională se bazează adesea pe metoda cunoașterii depline. În acest format, cursanții învață într- o manieră secvențială – trebuie să stăpânească un subiect înainte de a trece la următorul. Acele noțiuni nu vor ma fi reluate, așa cum se întâmplă în învățarea spirală.

Metodologia Helen Doron

Una dintre strategiile fundamentale folosite în cursurile Helen Doron English pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani este învățarea în spirală. Prin învățarea în spirală, chiar dacă copiii nu asistă la o oră sau două din cauză că sunt bolnavi sau chiar dacă sunt pur și simplu distrași, aceștia va recupera cu siguranță noțiunile. Prin această strategie, profesorii revin asupra noțiunilor în moduri diferite și în momente diferite. Învățarea în spirală este implementată prin cursuri speciale care pot fi folosite și acasă. Cursanții ascultă cântece și povești în fundal. Această repetare în fundal, acasă, îi ajută pe copii să-și aprofundeze noțiunile învățate și reprezintă totodată o parte esențială din învățarea de  succes a limbii engleze.

Evaluarea

Pentru copiii de 5 ani și mai mari, evaluarea trebuie să fie continuă și trebuie să răspundă la două întrebări:

 • Este materialul de curs potrivit pentru copii?
 • Predă profesorul materialul în mod corect?

Un curs de engleză ar trebui să testeze aceste 2 întrebări. Din această perspectivă, profesorul este testat, nu copilul. Acest tip de evaluare este benefic pentru profesori deoarece îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile de predare. Engleza, așa cum este predată în majoritatea școlilor, testează abilitățile de citire și de scriere, dar metodologia Helen Doron predă și  testează în primul rând abilitățile de vorbire. Este mult mai ușor să predai și să evaluezi citirea și scrierea într-o clasă formată din 30 de copii. De fapt, este aproape imposibil să testezi abilitățile de vorbire așa cum ar trebui. Noi învățăm limba maternă mai întâi ascultând-o, înțelegând-o, vorbind-o și abia apoi citind și scriind.

Fundamentul pentru înțelegerea și vorbirea unei limbi începe acasă, când bebelușii și copiii foarte mici îi aud pe părinți și pe frații mai mari vorbind. La Helen Doron English copiem această ordine de a învăța ”metoda limbii materne”.

IMG-20150318-WA0017

Cele mai bune programe de limba engleză și cei mai buni profesori abordează învățarea unei limbi străine holistic, acceptă personalitatea copilului. Educația înseamnă altceva: orice educație, inclusiv învățarea limbii engleze trebuie să-l pregătească pe copil pentru viață. Cum îl pregătim pe copil pentru viață? Pregătirea academică este o parte importantă, dar există și alte abilități esențiale pe care cursurile de limba engleză trebuie să le includă: socializare, creșterea stimei de sine, creșterea încrederii în sine. Copiii care au abilități de socializare dezvoltate și stimă de sine vor reuși în viață. Și vor vorbi și limba engleză. Pentru a afla mai multe despre programele Helen Doron English, vizitați: www.HelenDoron.ro.

Despre Helen Doron

Helen a început o afacere mică, de acasă, în 1985 și a creat o metodologie unică și originală, precum și materiale de învățare revoluționare. Cursurile ei s-au dezvoltat, iar afacerea a crescut cu rapiditate, Helen aducând noi profesori, noi cursuri și programe bazate pe o metodologie a exprimării creative. Noi discipline au fost adăugate: matematică, sport, dezvoltarea sugarului – toate unite sunt același nume: Helen Doron Educational Group.

Helen Doron Educational Group este esența unui sistem educațional inovativ care oferă programe de învățare exclusive și materiale educaționale de calitate pentru bebeluși, copii și adolescenți din întreaga lume. Helen Doron Educational Group a devenit unul intre cei mai mari francizori din lume din domeniul educației pentru copii, având 90 de Master Francizați și peste 880 de Centre Educaționale în 35 de țări de pe 5 continente, cât și programe de grădiniță în Turcia și Coreea de Sud.