Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Ce este Thanksgiving Day sau Ziua Recunoștintei?

Celebrată în a patra joi din luna Noiembrie, această sărbătoare americană este o recunoaștere a mulțumirii pentru o recoltă bogată. Aproape toate culturile din SUA sărbătoresc această zi. De exemplu, indienii din Sud sărbătoresc ceea ce se numește Pongal în luna ianuarie, în timp ce indienii din nord sărbătoresc Holi în luna martie.

Această tradiție americană a luat naștere acum aproape 400 de ani. În 1620, o sută de oameni au navigat în jurul Oceanului Atlantic și au debarcat în Plymouth, Massachusetts, America. Prima iarnă a fost foarte grea, iar culturile nu s-au aclimatizat. Jumătate din oameni au murit din cauza lipsei de hrană proaspătă.

HDE_thanksgiving_FB_NOV14_a

Puținii oameni care au supraviețuit au fost salvați de indienii din tribul Iroquois, care i-au învățat cum să crească porumb și alte grâne.

Toamna următoare, în 1621, recolta a fost bogată în porumb, fasole, dovleci și orz. Coloniștii aveau multe motive pentru a fi recunoscători și au organizat un festin la care i-au invitat pe căpitanul  tribului Iraquois împreună cu tribul său. Indienii au adus curcan și alte mâncăruri tradiționale. De atunci, coloniștii au decis să sărbătorească în fiecare an recolta bogată printr-un festin de mulțumire.

În Statele Unite ale Americii, există numeroase tradiții sau evenimente ce au loc în jurul acestei date. Cu o zi înainte de Thanksgiving Day, se obișnuieste ca Președintele Statelor Unite ale Americii să grațieze unul sau mai mulți curcani. John Kennedy este primul care a inițiat acest obicei, iar tradiția s-a perpetuat până astăzi.

În zilele noastre, această sărbătoare are în centru familia. Membrii familiei revin acasă și au la dispoziție un weekend prelungit pentru a-l petrece alături de cei dragi. Curcanul este elementul principal din cina de Thanksgiving. Acesta este umplut cu pâine neagră, iar salvia este condimentul care nu trebuie sa lipsească, pe lângă țelina tocată, morcovi sau ceapă.

Urarea tradițională a acestei sărbători este ”Happy Thanksgiving!”, iar noi vă dorim pe această cale să aveți pentru ce să fiți fericiți și recunoscători de Ziua Recunoștinței!