Our News
14 sept. 2017

Un curs mai aparte

Polly Reads and Writes este un curs relativ nou în Helen Doron și este destinat copiilor de 5-7 ani. Pe lângă faptul că acest curs le dezvoltă copiilor abilități de conversație și ascultare în limba engleză, le facilitează și dobândirea unor noțiuni de fonetică și a unor tehnici de citire și scriere.

Copiii pot învăța să citească în două feluri, fie prin metoda globală (global reading), în care ei citesc întreg cuvântul în ansamblu, fie prin metoda fonetică, învățând sunetele asociate fiecărei litere. În Polly Reads and Writes se folosesc ambele metode, acoperindu-se astfel ambele stiluri de învățare.

În global reading, prin arătarea repetată a cuvintelor, copiii asimilează felul în care cuvântul este scris în timp ce se concentrează pe sensul acestuia. În metoda fonetică, copiilor le sunt predate literele în funcție de denumirea lor și de sunetul corespunzător și sunt învățați să îmbine sunetele pentru a forma cuvinte. Genial în Helen Doron English este faptul că toate acestea sunt puse în activități distractive și atrăgătoare, astfel că cei mici încep să citească în limba engleză fără a-și da seama, sau fără a simți povara că învață să citească într-o limbă străină.

În ceea ce privește scrisul, mai ales în cazul preșcolarilor, este important de menționat că acest curs nu îi forțează pe copii să scrie, cât le dezvoltă abilități motorii fine, esențiale în deprinderea abilităților de scriere.

De mare ajutor în deprinderea abilităților de citire este aplicația Helen Doron Read care a fost gândită special pentru acest curs, însă poate fi folosită și la alte module Helen Doron. Este o aplicație pe telefon sau tabletă care conține 32 de cărți interactive, pe care copiii le pot parcurge și acasă, și e chiar esențial să lucreze zilnic pe acestă aplicație pentru că văzând cuvintele zi de zi, rețin foarte repede forma lor. Ei sunt atât de preocupați de animațiile din cărți, încât nici nu își dau seama că, de fapt, ei pot recunoaște sau chiar citi apoi acele cuvinte în activitățile pe care le face profesorul la curs.

Polly Reads and Writes este un curs care pe lângă faptul că vine cu vocabular nou pentru copii, îi învață să citească și să scrie în limba engleză înainte chiar de a o face în limba lor maternă. Felul în care profesorul prezintă activitățile copiilor , îi face să nu simtă nicio presiune, să li se pară perfect normal că ei pot citi cuvinte în limba engleză.

Încearcă o lecție GRATUITĂ!