Our News
11 sept. 2017

Emoțiile de la început de an școlar

Iată că a sosit luna septembrie , și cu ea, toti intrăm încet în febra pregătirilor pentru un nou an școlar. După o vară plină de cursuri cu copii frumoși, energici, care au umplut centrul de bucurie și culoare, o vară încărcată emoțional mai mult decât oricare alta, parcă abia așteptăm să revenim la cursurile și grupele obișnuite. Și, ca în fiecare an, am luat lista cu copiii înscriși, tabla noastră cu orarul (cei care veniți la cursuri o știți ) și am început să sunăm părinții pentru a stabili noul orar.

M-am bucurat sa aud voci calde care abia așteaptă să revină la cursuri și majoritatea mi-au spus “Lucrați deja la orar, chiar se termină vara și începem școala!!” Majoritatea părinților au emoții pentru noul an școlar, în special cei a căror copii încep acum clasa 0 sau merg pentru prima dată la grădiniță: dacă va fi greu, dacă va fi copilul compatibil cu cadrul didactic, dacă se vor descurca. Sunt perfect normale toate aceste emoții, însă trebuie să avem încredere în copiii noștri, să le formăm noi deja o imagine pozitivă și încurajatoare despre școală și va fi bine.
Și noi avem emoții la început de an școlar. Înainte de fiecare telefon pe care îl dau am emoții. Experiența m-a învățat să nu presupun automat că un copil va continua cu noi oricât de bune rezultate am avea împreună. Deși știu ca majoritatea copiilor continuă cu Helen Doron și mă bucur enorm și sunt recunoscătoare pentru cei care încep cu noi al doilea, treilea sau al șaptelea an de cursuri, atunci când un părinte decide că nu mai suntem opțiunea potrivită pentru copilul lor, mă opresc din tot ce fac un moment. Mereu încercăm să aflăm ce am fi putut face noi mai bine pentru acel copil sau pentru acel părinte pentru a le oferi exact ceea ce își doreau. Feedbackul pe care îl primim de la părinți este foarte important pentru noi pentru că putem menține calitatea cursurilor la un nivel înalt și putem îmbunătăți acolo unde este cazul sau să ne pliem exact pe nevoile copiilor.

Metoda Helen Doron English este genială în esență, felul în care sunt gândite cursurile, materialele, psihologia care stă în spatele metodei, accentul pus pe felul în care învață fiecare copil în parte și faptul că fiecare copil este centrul a ceea ce facem noi în sala de curs, face ca această metodă să fie potrivită și benefică oricărui copil. Desigur că există niște lucruri care trebuie făcute acasă, cum ar fi ascultarea cd-urilor, lucruri pe care cei care hotărăsc să învețe engleză cu Helen Doron trebuie să și le asume și să înțeleagă că este o componentă esențială în a avea rezultate excelente. Tocmai pentru că știu cât e de benefică acestă metodă pentru copii, nu doar pe engleză, dar și pe partea de încredere în forțele lor, îmi pare rău când nu pot face în așa fel încât toți să beneficieze de ea și să rămână cât mai mult cu noi, atât cât au ei nevoie pentru a-și da drumul și a vorbi cursiv, pentru că e nevoie și de răbdare.

Deci da, avem și noi emoții la început de an școlar, pentru că, deși câteodată sunt copleșitor de mulți, fiecare copil din centru este important pentru noi și discutăm mereu cu profesoarele noastre și ne gândim ce am putea face pentru a fi mai buni, pentru a oferi mai mult, pentru că ne-am luat o responsabilitate mare, aceea a educa copii pe un domeniu foarte important din viața lor.

În zilele următoare, pe lângă faptul că lucrăm în continuare la orar, vom scrie căteva articole în care vom explica puțin ce așteptări ar trebui să aveți de la cursurile noastre pe nivele de vârstă și vă așteptăm cu întrebări pentru că cel mai mult ne dorim ca părinții noștri să fie informați.
Spor la pregatit noul an școlar!

Ioana Popp – Manager Helen Doron English Arad1

Încearcă o lecție GRATUITĂ!