Our News
30 ian. 2019

De ce Helen Doron English?

– De ce Helen Doron English?
– Deoarece la noi, copiii sunt pe primul loc.

De peste 30 de ani de când există, metoda Helen Doron English are la baza aceeași idee – le oferă copiilor cea mai bună oportunitate de a-și dezvolta abilități de comunicare care să îi ajute în întreaga lor viață, nu doar la școală. Helen Doron English este cu adevărat diferită prin aceea că am fost primii care am introdus învățarea limbii engleze într-un mod natural. Suntem primii care am predat doar engleza vorbită, de la o vârstă atât de mică. Copiii asimilează vocabularul și gramatica în mod natural dacă folosim o metodă și materiale potrivite vârstei lor.

Sunt multe felurile în care metoda Helen Doron English poate fi descrisă:

Helen Doron English este atrăgătoare pentru copii prin metoda de predare și prin materialele, cântecele, jocurile, poveștile folosite, toate antrenându-le imaginția. Părinții sunt deseori surprinși de cât de mult le place copiilor să participe la cursurile noastre, de cât de mult vorbesc, de cum interacționează cu profesorul. Copiii se simt bine, ei nu își dau seama că învață, în sensul de învățat ca la școală, pentru că la școală, învățarea reprezintă un efort, la noi e distractiv, e mișcare, e muzică, ei se pot exprima liber și toate activitățile sunt centrate pe copil. Un aspect important atât pentru copii cât și pentru părinți este mediul în care se desfășoară cursurile – centrele Helen Doron sunt frumos colorate, amenajate astfel încât copiii să fie comozi, relaxați, este curat. De asemenea, părinților li se pun mereu la dispoziție informații despre progresul copiilor, este important sa avem părinți informați care înțeleg de ce facem noi lucrurile așa cum le facem.

Învățarea este naturală pentru că noi imităm felul în care copiii au învățat limba maternă, și pentru că, prin felul în care sunt organizate activitățile, prin ascultarea repetată în fundal acasă, și prin crearea unui mediu pozitiv, încurajator, copiii asimiliează limbajul fără a depune mult efort și în asta constă unicitatea metodei noastre. Mulți încearcă să imite metoda Helen Doron English, însă este greu să egalezi rezultatele unei metode la dezvoltarea căreia lucrează echipe întregi de specialiști în lingvistică, pedagogie, psihologie, de peste 30 de ani și care dezvoltă materiale, cursuri, cântece, jocuri pentru peste 18 ani de studiu. Materialele pe care sunt construite cursurile noastre arată foarte bine, sunt create pe nivele de vârstă, țin cont de particularitățile de vârstă ale copiilor, de stilurile lor de învățare și de impactul pe care tehnologia îl are asupra stilului lor de învățare. Muzica este o parte importantă a cursurilor noastre, pentru că dezvoltă creierul creând noi conexiuni și dezvoltă abilități în alte domenii cum ar fi matematica și limbajul, avem peste 800 de cântece adaptate cursurilor.

Helen Doron English este o metodă care îi inspiră pe copii prin felul în care se comportă profesorii cu ei, prin faptul că îi încurajează mereu. Orele noastre sunt foarte bogate în activități și fiecare activitate are un scop clar, chiar dacă pentru copil sau părinte pare o joacă. De multe ori pregătirea durează mult mai mult decât ora în sine, pentru ca totul să se lege, pentru ca profesorul să pară doar un moderator care le oferă copiilor posibilitatea de a se desfașura pe planul de lecție gândit de el.

Învățarea se face în spirală prin faptul că mereu construim pe vocabularul deja acumulat. Unul dintre atuurile cele mai mari ale metodei Helen Doron este faptul ca noi avem un plan foarte clar pentru copii, de la 1 an de când intră în centru, pana la 18 ani. Știm exact ce vom face cu ei an după an, cursurile noastre se continuă unul pe celălalt, se construiesc unul pe baza celuilalt. La orice vârstă, nouă ne este foarte clar ce vor știi copiii dupa un an, doi, trei, șapte de studiu cu noi, în cazul în care sunt consecvenți cu prezența la curs, își ascultă materialul audio și li se creează și acasă un mediu pozitiv de învățare – rezultatele metodei noastre sunt predictibile.
Începând de la o vârstă atât de mică, e normal că ne axăm pe partea de comunicare, iar temele principale pe care le studiem, sunt repetate din nou si din nou, dar în spirală, adăugând mereu sensuri noi si mai complexe cuvintelor. Un exemplu ar fi cuvântul TRAIN – care în engleză poate însemna tren, a se antrena, trena de la o rochie, o înlănțuire de idei – toate aceste sensuri le adăugăm treptat ținând cont de particularitățile de vârstă ale copiilor.

Metoda noastră este personală pentru că lucrăm în grupuri mici de copii și suntem atenți la nevoile cognitive, emoționale și sociale ale fiecărui copil. Profesorul își structureză întreaga oră, gândindu-se la nevoile fiecărui copil și ținând cont de stilul de învățare al fiecăruia. Fiind într-un grup restrâns, copiii se pot exprima liber, nu există presiune prea mare pe un singur copil și fiecare se simte respectat prin atitudinea profesorului și felul în care și-a organizat activitățile pentru a oferi fiecăruia ce are nevoie. Suntem foarte atenți ca materialul pe care îl predăm copiilor, să fie potrivit vârstei atât ca și conținut, cât și ca abordare.

În ceea ce îi privește pe copiii mai mari, cursurile Helen Doron sunt gândite astfel încât să se încadreze în cadrul european comun de referință pentru limbi. De asemenea, prin Helen Doron Radio, încercăm să construim o comunitate globală a adolescenților Helen Doron English. Metoda noastră îi atrage pe copii și prin faptul că s-a dezvoltat mult în spațiul virtual prin site-ul nostru cu jocuri – Kangi Club – , canalul de cântece Helen Doron Song Club și prin multele aplicații pe care copiii le pot folosi și acasă – Helen Doron Stream, Helen Doron Read, ABC Cards, Dragon Tales, English Words, Jump with Joey Magic Wand.

Centrul nostru din Arad respectă cu sfințenie principiile Helen Doron English de aproape 9 ani deja. Suntem foarte mandre de copiii care au crescut sub ochii noștri în toți acești ani și ne bucurăm pentru fiecare copil care intră în centru și încercăm să ducem semnificație în viața lor prin felul în care facem educație.

Încearcă o lecție GRATUITĂ!