Our News
06 sept. 2017

Cursuri pentru copiii preșcolari

Vârsta de 4 -5 ani ani este preferată de majoritatea părinților de la noi ca început pentru cursuri de limba engleză. Cursurile destinate acestei vârste sunt cele mai populare în centrul nostru pentru că, probabil, părinții îi simt pe copii destul de siguri pe limba maternă ca să îi stimuleze cu o altă limbă. V-am explicat în articolul anterior de ce ar fi ideal să înceapă învățarea limbii engleze de cât mai devreme posibil, dar e ok și la această vârstă pentru că încă se află în acei ani în care o pot asimila cu o foarte mare ușurință.

Cursurile Fun with Flupe si More Fun with Flupe îi poartă pe copii într-o lume de basm minunată, în care personajele principale trebuie să rezolve diferite probleme într-un mod ingenios, dezvoltând astfel imaginația celor mici care se îndragostesc de ele. În aceste nivele copiii asimilează foarte mult vocabular și se insistă pe formarea unor propoziții scurte. Toate activitățile conțin mult mai mult decât cuvinte în limba engleză, e vorba de valori ca și prietenia, empatia, repectul față de mediul înconjurător, față de animale, munca în echipă.
Aceste cursuri au o caracteristică specială, faptul că unul dintre personaje, Granny Fix, vorbește doar în rime. Acest fapt nu e o întâmplare, rimele fiind un element foarte important de care ne putem ajuta în asimilarea limbajului. Rimele sunt în primul rând distractive pentru copii, pentru că sunt ca o joacă cu cuvintele. Scopul lor însă este acela de a-l face pe copil să își dezvolte abiliatea de a manipula fonetic limba. Prin rime copiii se familiarizează cu sunetele limbii, cu ritmul și structura limbii. Rimele sunt foarte importante în învățarea cititului și scrisului de mai târziu pentru că îi ajută pe copii să înțeleagă că acele cuvinte care se pronunță la fel au și litere comune.

În metoda Helen Doron English copiilor le sunt implicate toate simțurile în procesul de învățare, există multă muzică, mișcare, jocuri, prezentate toate cu ajutorul unor materiale foarte atrăgătoare, acoperindu-se astfel toate tipurile de învățare pe care le poate avea un copil – vizual, auditiv, tactilo-kinestezic. În cele două cursuri despre care vorbim, copiii învață 50 de cântece, majoritatea dintre ele fiind cântece pentru copii, celebre în limba engleză, aplicate de experții de la Helen Doron pe materialul cursului.

Ce este cu adevărat valoros în metoda noastră este atitudinea pe care o are profesorul față de copii și faptul că acesta este un model de comportament corect, că mereu e pozitiv și caută să îl încurajeze pe copil. E normal ca atunci când copiii se simt respectați și importanți și ei simt că pot pentru că asta li se transmite prin fiecare activitate pe care o fac, să își dorească să revină mereu la cursurile noastre și astfel îi putem determina să își atingă potențialul maxim. Copiii se distrează maxim la cursuri și asta e minunat, nu înseamnă că dacă ei percep ceea ce facem noi ca pe o joacă, și noi o percepem la fel. Totul e controlat de profesor la oră, de la Hello la Goodbye, totul e o acțiune deliberată care are un scop precis, acela de a-l face pe copil să învețe ceva cu drag și să se bucure, nu doar de rezultat ci și de procesul care a dus la acel rezultat. De aceea, dragi părinți, vă rugăm să nu vă panicați când copiii vă spun că s-au jucat la cursurile noastre! Noi, cei de la Helen Doron English, asta vrem, să se joace, pentru că ei așa învață, să fie bucuroși, energici, să cânte, pentru că știm că dacă aveți destulă răbdare, rezultatele sunt excelente!!!

Încearcă o lecție GRATUITĂ!