Our News
04 sept. 2017

Cursuri de engleza pentru copii mici

Metoda Helen Doron English este cu adevărat deosebită și datorită faptului că este destinată copiilor începând cu vârsta de 3 luni. Acesta este un fapt care mereu șochează: “Cum de la 3 luni?!!? Copilul abia își ține capul, cum să învețe o limbă străină??!!”. Reacția aceasta este oarecum normală deoarece noi suntem tentați să asociem procesul de învățare cu o vârstă mai mare, ca pe o acțiune conștientă, ceea ce nu e greșit. Așadar la grupele de copii de 3 luni – 3 ani, noi vorbim despre o asimilare naturală, inconștientă a limbajului, fie că este vorba de limba engleză, română, sau oricare alta cu care copilul este stimulat acasă.

Helen Doron English pornește de la premisa că atunci când se nasc, copiii sunt cetățeni internaționali care pot asimila oricare din limbile cu care sunt stimulați în mod constant. Dacă stăm să ne gândim bine, acest lucru se întâmplă mereu în familiile în care se vorbesc mai multe limbi, cum e maghiara la noi în Arad. Sunt copii care de la vârste fragede, fiind stimulați acasă cu ambele limbi în mod natural, fără a li se preda reguli gramaticale, le pot vorbi corect pe ambele fără nicio problemă.

Există numeroase studii care arată că cei mici au capacitatea de a asimila mai multe limbi străine în mod natural și cu aceeași ușurință cu care au învățat limba maternă, doar până la vârsta de 7 ani. Mereu există acestă grijă că cei mici vor amesteca limbile și devin confuzi. Da, este posibil să le mai amestece, dar nu pentru că sunt confuzi, ci pentru că ei astfel explorează sunetele limbilor și amestecarea lor face parte din integrarea fiecarei limbi în locul său. Copiii care de mici vorbesc mai multe limbi au zone de procesare în creier pentru fiecare limbă în parte, astfel fiind mult mai interesati de învățare decât cei stimulați cu o singură limbă.

Cursurile noastre pentru bebeluși reprezintă mult mai mult decât un curs de limba engleză. Cursul Baby’s Best Start include 7 cursuri într-unul singur, de la muzică, la elemente de citire, la dezvoltare fizică, toate gândite și aplicate într-un mod jucăuș, rapid și plin de culoare. În ultimii ani metoda Helen Doron a insistat mult pe introducerea conceptului de Global Reading în toate cursurile sale, chiar și la cei foarte mici. Global reading înseamnă că cei mici citesc cuvintele ca și întreg, le percep ca pe o imagine și stimulați în mod constant cu ele, într-o atmosferă pozitivă și jucăușă, ei pot învăța să citescă cu mult înainte de a ajunge la școală (Glenn Doman – How to Teach Your Baby to Read). Pentru limba engleză în care cuvintele nu se citesc cum se scriu, acest concept funcționează excelent și cu cât e aplicat mai devreme, dă rezultate mai bune.

Un lucru esențial în a avea succes în cursurile noastre este prezența părinților la curs și mai ales implicarea lor activă în tot ce înseamnă activitățile pe care le face profesorul. Cei mici se simt mult mai confortabil și în siguranță cu părinții la curs. Orice va face mami sau tati cu entuziasm, până la urma o va face și copilul cu entuziasm. Aceste cursuri trebuie sa fie pline de zâmbete, muzică, voie bună. Este normal ca micuții să nu stea pe loc o oră întreagă, să nu dorească să facă tot ce face profesorul, e nevoie de răbdare, pentru că în final le vor face pe toate, chiar vor vorbi atunci când ei sunt pregătiți să o facă. Sfatul către părinți este să aibă încredere în copiii lor, să îi încurajeze mereu, să îi corecteze cu blândețe, să aibe răbdare. Copiii sunt diferiți, au momente diferite în care își dau drumul limbajului, dar o vor face dacă sunt stimulați constant. Trebuie să vorbiți mereu cu ei în limbile pe care doriți să le știe, să le spuneți povești, să le vorbiți în rime, să le cântați sau doar să discutați cu ei (prin rime copiii înțeleg structurile limbii). Pentru noi este foarte important ca părinții să fie informați, să înțeleagă de ce noi facem ceea ce facem la curs și să fie conștienți de beneficiile cursului ca întreg pentru copilul lor. Atunci când veniți cu ei la curs, cel mai important este să vă bucurați de un timp de calitate petrecut cu micuțul dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această lume magică Helen Doron English!

Încearcă o lecție GRATUITĂ!