Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Achiziția limbajului la o vârstă fragedă

Bebelusii si limbajulCopiii încep să învețe sunetele cuvintelor amintindu-și prima și ultima silabă. Un studiu făcut de SISSA (Școala Internațională Superioară de Studii Avansate), publicat în revista Dezvoltarea Copilului face lumină în legătură cu modul în care copiii deprind limbajul.

Bebelușii își amintesc de fapt doar prima și ultima silabă. Silabele din mijlocul cuvintelor nu au pentru ei nicio importanță.  Aceștia încep să învețe cuvinte de timpuriu, încă din primele luni de viață și chiar memorează sunete asociate cu semnificații.

Benavides-Varela, una dintre cercetătoarele care au făcut acest studiu afirmă: ” Bebelușii de 7 luni pot distinge două seturi de informație în sunetele unui cuvânt: informația despre conținut, sunetul în sine și informația despre ordinea silabelor. Studiul nostru demonstrează că cele două seturi: conținut și ordine sunt separate de la o vârstă foarte fragedă”.

Acest sistem de a ne aminti prima și ultima silabă este valabil și pentru adulți, iar acest fapt ar putea explica și regulile de formare ale cuvintelor prin prefixe și sufixe. ”Fenomenul” mai poate fi sesizat și când mamele îi învață pe bebeluși cuvinte noi: de obicei acestea plasează cuvintele la sfârșitul propozițiilor, o strategie subconștientă , dar eficientă de a pune accentul pe informația importantă pentru bebeluș.

Bebelușul poate deprinde la fel de ușor limba engleză precum limba maternă.  Deși ei nu înțeleg întru tot ceea ce se spune, asimilează sunetele și intonațiile limbii engleze, fiind ulterior capabili să o și vorbească.

Don’t forget: EARLY learning is EASY learning!

Sursa:  http://www.psypost.org