Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

6 modalități prin care vă puteți ajuta copilul să-și dezvolte creierul

hde_blog_6-ways-to-enhance_image_25-10-16

Copilul dumneavoastră învață cu viteva luminii – de la naștere până la vârsta de 3 ani produce 700 de noi conexiuni neuronale pe secundă. Îl puteți ajuta să-și atingă potențialul maxim în timp ce contribuiți la dezvoltarea creierului care este influențată de o mulțime de factori, inclusiv relațiile copilului, experiențele lui și mediul în care trăiește. Prin urmare, cel mai important factor în dezvoltarea creierului copilului sunteți dumneavoastră!

Creierul uman începe să se dezvolte foarte repede în perioada pre-natală (chiar la 3 săptămâni de la concepție), dar dezvoltarea acestuia este un proces de durată. Unele evenimente care contribuie la dezvoltarea creierului sunt responsabile și pentru stocarea informației, inclusiv a abilităților noi, a amintirilor acumulate o viață întreagă. Creierul copilului este mult mai flexibil la o vârstă timpurie decât mai târziu. Acest lucru poate avea atât părți pozitive, cât și negative. Partea pozitivă este că creierele copiilor mici sunt mai deschise la învățare. Partea negativă este că creierele copiior sunt mai predispuse la probleme de dezvoltare dacă sunt crescuți fără susținere și dragoste.

Iată 6 modalități prin care vă puteți asigura că ajutați la dezvoltarea copilului dumneavoastră:

Sfatul 1. Aveți încredere în instinctele dumneavoastră

Când informația este primită din toate direcțiile, de pe internet, din reviste, blog-uri, de la prieteni și rude binevoitoare, poate fi greu să sortați informația utilă din mulțimea de informații. Vestea bună este că ceea ce simțiți că este corect pentru dumneavoastră și pentru copil este de obicei cea mai bună alegere. Bineînțeles că trebuie să citiți cât mai mult și să vă consultați și cu alții, dar ascultați ceea ce vă spune vocea interioară. Uneori, cel mai pun sfat pe care îl poate primi un părinte este: ”ascultă-ți inima și fă ceea ce funcționează pentru familia ta.”

Sfatul 2: Îmbrățișați-vă copilul

Mulți părinți adoră să-și strângă bebelușii în brațe, dar pot simți că la o anumită vârstă copilul nu mai are nevoie de atât de multe îmbrățișări. Nu este adevărat! Îmbrățișatul este atât de benefic în general, nu numai pentru copii. Mai multe studii au confirmat că îmbrățișarea copilului nu numai că este plăcută, dar îl va ajuta pe acesta să fie mai fericit, mai sănătos, mai curios și cu un creier mai dezvoltat.

Sfatul 3. Cântați

Copilului nu-i pasă dacă cântați bine sau nu, important este să-i cântați. Puteți inventa versurile sau îi puteți cânta cântecele copilăriei, să-i povestiți ceea ce faceți, unde veți merge, cântând – doar cântați-i! Vă veți distra, copilul se va bucura și astfel veți ajuta la dezvoltarea tânărului creier.

Sfatul 4. Mișcarea și joaca

Jucați-vă, prostiți-vă și mișcați-vă cu bebelușul dumneavoastră! Activitățile de mișcare ajută la dezvoltarea creierului în toate domeniile, inclusiv în devzoltarea abilităților socio-emoționale precum încrederea în sine și cooperarea. Creierul iubește exercițiile fizice și mișcare, deci acest tip de stimulare este crucial pe măsură ce copilul crește.

Sfatul 5. Ajutați-vă copilul să învețe o altă limbă

Sunteți surprinși? Nu există nimic mai complicat decât învățarea unei alte limbi, iar creierul bebelușilor este programat pentru a absorbi alte limbi, în afară de limba maternă. Expunând bebelușul la limbi străine într-o manieră constantă și amuzantă, îi veți pregăti pentru învățare, oferindu-i fundația de care are nevoie pentru a-și devolta creierul. Chiar dacă nu cunoașteți alte limbi, cântatul în alte limbi ajută. De exemplu, puteți asculta și cânta cântece în limba engleză pe care le găsiți pe canalul nostru de Youtube, Helen Doron Song Club.

Sfatul 6. Încurajarea

Ați ajuns la cea de-a 6-a modalitate prin care puteți influența dezvoltarea creierului bebeușilor… felicitări! Faceți o treabă bună, la fel ca și copilul dumneavoastră! Toți căutăm aprobare, chiar și bebelușul. Concentrați-vă pe ceea ce face bine și lăudați-l, iar acesta va repeta acțiunea. Această admirație va ajuta la încrederea în sine care îi va folosi întreaga viață. Țineți-o tot așa!

Aflați mai multe!