Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Importanța muzicii în viața copilului

cum-este-memoria-ajutata-de-muzica

Sursa fotografiei: Itsy Bitsy

Ascultarea muzicii este un aspect important în procesul de asimilare al limbii materne, însă aceasta este folosită în scop educativ și în ceea ce privește limbile străine, precum limba engleză. Copiii care au avut contact cu muzica dintr-o etapă timpurie a dezvoltării creierului au un creier mai activ care permite o asimilare mult mai ușoară a informațiilor pe măsură ce cresc. Prin muzică, creierul este antrenat astfel încât să poată memora mai ușor.

Prin ascultarea repetată a melodiilor care conțin versuri în limba engleză copilul învață cuvinte noi, descoperă sensuri diferite ale unor cuvinte, învață pronunția corectă a acestora, învață potrivirea corectă în context a acestor cuvinte și folosirea lor în propoziții complexe. Aceste melodii au structuri asemănătoare poveștilor având un început (introducere), cuprins și încheiere, astfel copiii învață să iși structureze ideile într-un mod clar.

Muzica stimulează acele parți ale creierului care sunt corelate cu cititul, matematica și dezvoltarea emoțională, astfel copilul va crește stăpânind cu ușurință anumite deprinderi.

Părinții au un rol important în educația și dezvoltarea copilului, însă deseori orice activitate cu scop educativ este percepută ca activitate pe care copilul trebuie să o facă singur, fără a fi distras. Prin intermediul muzicii puteți crea un mediu comfortabil în care puteți cânta, puteți dansa și vă puteți distra alături de copilul dumneavoastră în timp ce acesta învață. Copilul va aprecia cu siguranță timpul petrecut împreună, și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Articol scris de Eveline Dreghici, profesor Helen Doron English