Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Importanța lecturii

reading

În zilele noastre, computerul, telefonul și internetul concurează serios cu lectura independentă a copiilor noștri. Informația este mai rapidă prin televiziune sau prin calculator, iar citirea cărților poate părea ceva învechit.

Fără a minimaliza importanța mijloacelor moderne de informare, profesorul are datoria de a apropia copiii de carte încă de la vârste mici, dar nu obligandu-i să citească, ci trezindu-le interesul pentru această activitate intelectuală. Scriitorul român I.l.Caragiale afirma aproape acum un secol: ” O carte bună de citire, în vârsta fragedă, este, poate, una din împrejurările cele mai hotărâtoare ale unui om. Multe cariere intelectuale nu se datoresc altei împrejurări decât unei cărți căzute la vreme bună în mâinile unui copil, tot așa precum umbrele multor stejari seculari se datoresc căderii unei ghinde pe pământ prielnic ”

Lectura este o abilitate foarte importantă pe care trebuie s-o dobândească copiii noștri. Copiii cărora li se citește de mici vor învăța și cu mai multă ușurință să fie ei înșiși buni cititori. Cu cât li se citește mai mult, cu atât sunt mai interesați să învețe să citească, dar, în acelasi timp, prin lectură au un orizont mai larg din toate punctele de vedere. Momentele pe care le petreceți descoperind împreună cărțile sunt clipe prețioase de timp petrecut împreună, care vă pot da ocazia să vă apropiați, să construiți o conexiune puternică, care, în mod obișnuit se diluează odată cu vârsta, cand copilul începe să descopere jocul și alte activități sociale ce nu implică și părinții. Lectura îi ajută la dezvoltarea capacității de exprimare, a memoriei și a creativității. Totodată le oferă un model de vocabular mai bogat și structuri gramaticale corecte ale limbii, îi ajută să gândească și îmbunătățește capacitatea de concentrare și nu în ultimul rând să se familiarizeze cu suntele limbii și mai ales dacă aceasta este o limbă străină.

Important este ca cei mici să ajungă să deschidă o carte de plăcere, singuri, fără a li se spune sau a li se cere de la școală. Atunci înseamnă că demersul nostru a avut succes, înseamnă că copilul va avea toata viața un prieten de nădejde: CARTEA !!!

Articol scris de Ioana Fleter, profesoară Helen Doron English Arad 1