Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Este Helen Doron English un program educaţional potrivit pentru copilul meu?

educatie de calitate

Iată-ne din nou la început de an școlar când părinții încep căutările după programe educaționale pentu copiii lor. Și centrele noastre prind viață în această perioadă prin lecțiile demonstrative pe care le oferim copiilor și părinților, care, pentru prima dată au auzit de noi sau acum au hotărât să vină să vadă despre ce este vorba. Și indiferent că vorbim de activități de mișcare, muzică, creativitate, dezvoltare personală,  întrebarea care apare în mintea tuturor este “Oare acest program educațional este potrivit pentru copilul meu?”. Și bineînțeles că și în cazul cursurilor noastre de limba engleză apare această întrebare: Este oare Helen Doron English un program potrivit copilului meu? Păi, haideți să vedem…

Ce trebuie să știe părinții în primul rând este faptul că Helen Doron English este un sistem care cuprinde mai multe elemente și, pentru a avea rezultatele dorite, toate acele elemente trebuie puse în mișcare. Și când zic elemente, mă refer la cele trei principii ale acestei metode: învățarea limbii în mod natural, așa cum au învățat limba maternă, ascultarea repetată în fundal și încurajarea continuă a copilului. Dacă toate aceste principii sunt respectate, rezultatele sunt predictibile, îi putem spune părintelui la începutul unui modul ce va ști copilul lui la final, dar doar dacă sunt toate respectate, iar experiența de 31 de ani a metodei  și chiar experiența noastră de 6 ani în Arad ne confirmă funcționarea perfectă a acestui sistem.

Helen Doron English este o metodă care pune copilul în prim plan. Noi ca profesori trebuie să ne adaptăm stilului lui de învățare și nu el stilului nostru de predare. Este multă psihologie în spatele metodei și fiecare activitate și joc pe care îl facem cu copiii contribuie la dezvoltarea lui din mai multe puncte de vedere, nu doar al limbajului. De aceea, ceea ce la prima vedere pare o joacă cu copiii, este de fapt un proces controlat de profesor în totalitate și are un scop precis.

Mereu am considerat că pentru a fi profesor Helen Doron trebuie să fii puțin diferit. Este esențial să știi foarte bine limba engleză și să-i înțelegi structura, însă e la fel de important să ai o dragoste mare pentru copii, să fii prieten cu ei, să îi respecți, să îi înțelegi și să îți dorești să îi faci să-și atingă potențialul maxim. Așa sunt profesorii Helen Doron, mereu cu zâmbetul pe buze, cu o cutie maaare plină cu surprize pentru copii, cu creativitate multă, dar mai ales pregătiți și conștienți de responsabilitatea pe care o au.

Jocul, materialele colorate, muzica, mișcarea, toate fac ca cei mici să asimileze limba într-un mod natural, pur și simplu ei așa învață, și noi vrem ca ei să vină cu plăcere la cursuri pentru a le crea o atitudine pozitivă vis-a-vis de procesul de învățare. Grupele sunt mici de până la opt copii, tocmai pentru a-i face să interacționeze unul cu celălat, nu doar cu profesorul, evitând astfel o presiune prea mare.  Vorbim doar engleză cu ei și nu le traducem tocmai pentru a-i determina să gândească în engleză, fiindu-le astfel mult mai ușor să se exprime fluent.

În ceea ce-i privește pe copiii mai mari, apare mereu îngrijorarea părinților că noi nu prea facem gramatică. Și este adevărat că rareori îi veți vedea pe copiii noștri stând la masă și făcând exerciții de gramatică o oră întreagă. O limbă nu poate fi învățată fără gramatică, în toate jocurile și activitățile pe care le facem urmăm niște reguli gramaticale. Însă, ceea ce reușim noi este să îi facem pe copii să înțeleagă regulile gramaticale înainte de a le arăta regula în sine. Este mai greu pentru profesor, dar astfel îi facem să gândească să nu aplice mecanic o regulă. Și satisfacția este enormă atunci când îi auzim pe cei mai mari că pot să argumenteze o dezbatere într-o engleză perfectă din punct de vedere gramatical fără să fi fost agasati de reguli, excepții și termeni  abstracți. Să știi o limbă străină înseamnă să te poți exprima fluent atât în scris, dar mai ales oral și de aceea  în Helen Doron English importanța maximă se pune pe conversație.

Când un părinte intră într-un centru Helen Doron English cu copilul său nu trebuie să se aștepte la altceva decât la respect. Noi încercăm să ne arătăm respectul pentru copii începând cu felul în care arată centrul prin atmosfera pozitivă, colorată care îi atrage pe copii, prin curățenie, prin felul  în care le vorbim copiilor și prin faptul că credem cu adevărat că ei sunt importanți și vrem ca eduația pe care noi le-o oferim să fie de cea mai bună calitate. Părinții sunt invitați să rămână cu cei mai mici tocmai pentru a-i face să se simtă în siguranță și pentru că credem că părinții sunt cei cu care ei se simt bine și de care au cea mai mare nevoie.

Chiar dacă noi suntem specialiștii în predare este foarte important pentru noi ca părinții să ne fie aproape în acest proces. Tocmai de aceea îi invitam mereu să participe la ore, organizăm lecții deschise la finalul fiecărui capitol, pentru că e normal ca ei să fie mereu informați cu privire la progresul copilului lor. Helen Doron English înseamnă un parteneriat cu părinții pentru că aportul lor în obținerea unor rezultate excelente este esențial, ei sunt cei care trebuie să le pună copiilor cd-urile audio acasă și fără ascultarea acestor cd-uri noi nu putem garanta niciun rezultat. Îmi doresc ca părinții noștri să fie mereu informați, să ne întrebe, să  înțeleagă de ce noi facem lucrurile în felul acesta și să conștientizeze beneficiile pe care le poate avea  această metodă în dezvoltarea copilului lor.

Învățarea poate fi  altfel:  poate fi distractivă, se poate face prin joacă, poate fi mereu însoțită de entuziasm, de muzică, de zâmbete, de încurajare, îl poate ridica pe copil și niciodată nu îl face să simtă că el nu poate. Copiii pot învăța limba engleză sau orice altceva și o pot face cu plăcere, cu dorința de a merge în acele locuri unde simt ca ei sunt cu adevarat importanți – asta înseamnă Helen Doron English.

Ioana Popp, profesor și manager Helen Doron English Arad 1