Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Cum ”citesc” copiii de 1-4 ani

eleve Helen Doron EnglishConceptul de EARLY READING – adica introducerea cuvintelor scrise la copii de pana la 4 ani este un lucru uimitor, care chiar functioneaza. Copiii nu percep cuvintele litera cu litera ci ca pe o imagine, ca pe un simbol. La fel ca semnele de circulatie – vedem un semn si ii intelegem semnificatia. Copiii pot invata sa citeasca in acest mod pana la varsta de 4 ani, cand totul este suficient de abstract incat nu vad litere, ci imagini. Cuvintele sunt aratate rapid pe cartonase, de doua sau trei ori, si se reia activitatea mai tarziu, repetivitatea fiind foarte importanta in acest caz. Durata acestor activitati este strict legata de interesul copilului, nicio secunda mai mult….el trebuie lasat cu dorinta de a mai descoperi alte lucruri, la o data ulterioara.

Modul in care transmitem informatia, tonalitatea si expresivitatea cu care prezentam, totul trebuie sa fie o joaca pentru a-i face pe copii sa se concentreze pe cuvinte, sa nu-i obosim sau sa-i plictisim. O data prezentate cartonasele cu aceste cuvintele foarte rapid, urmeaza joaca cu ele, care variaza in functie de imaginatia fiecaruia: saritul pe ele, alergatul spre ele, atingerea cu diferite obiecte amuzante, ascunderea si descoperirea lor.

Adultilor li se pare greu de crezut ca un copil mic poate face acest lucru insa totul tine de increderea in copii. Fiti convinsi ca ei pot – incurajati-i, laudati-i si creierul lor se va dezvolta armonios. Copiii mici vor sa invete tot, iar noi trebuie sa-i expunem la cunoastere si sa le inoculam dragostea pentru invatatura. Totul trebuie facut intr-un mod distractiv, prin jocuri si activitati atractive pentru ei.