Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Care este vârsta ideală pentru a învăța limba engleză?

Putem observa în ultima perioadă un interes tot mai crescut în rândul părinților de a afla când este momentul potrivit pentru un copil să înceapă procesul de învățare a unei limbi străine. Să fie oare 4 ani, 5 ani, sau 6 ani, odată cu începerea școlii?

Există o teorie generală care susține că există momente cheie în dezvoltarea bebelușului, care se întâmplă în mod automat datorită creșterii copilului în mod natural. Un copil începe să meargă în jurul vârstei de un an datorită mecanismului biologic intern atunci când, de fapt el este pregătit să facă primii pași. La fel se întâmplă și cu partea de vorbire, copilul începe să rostească primele cuvinte atunci când este pregătit să o facă într-un mod automat. Pe parcursul dezvoltării copilului, el va deprinde instinctiv toate abilitățile necesare. Putem spune că bebelușii au un ritm diferit de dezvoltare, iar factorul genetic este important în dezvoltarea copilului. Însă nestimulat, nu este suficient pentru a-l ajuta pe copil să se dezvolte într-un ritm mai rapid decat alți bebeluși.

Glenn Doman este un specialist în dezvoltarea cerebrală a copiilor, cu o experiență de peste 60 de ani în educarea copiilor pentru atingerea potențialului. El a analizat teoria stimulării senzoriale a bebelușilor și a descoperit lucruri interesante ce schimbă percepția față de statisticile generale relatate mai sus. Se pune întrebarea: Ce ii determină pe unii copii să vorbească, să meargă, să își miște mâinile mai repede decât ceilalți copii? Specialistul Glen Doman a studiat sute de copii și a ajuns la concluzia simplă ca creierul copiilor se dezvoltă în funcție de cât de utilizat este. Această dezvoltare poate fi stimulată în perioada de creștere dramatică, încă din primul an de viață. Stimularea ar trebui facută în mod constant și plăcut de către părinți. Astfel putem observa anumiți copii care până la vârsta de 7 ani vorbesc fluent două limbi datorită stimulilor din jurul lor. Putem lua ca exemplu o familie în care mama vorbește limba maghiară iar tatăl vorbește limba română. În această familie, dacă au existat stimulii necesari în jurul copilului în mod constat, acesta va fi capabil să vorbească ambele limbi cursiv până la vârsta de 7 ani.

stimularea creierului bebelusi

Similar se întâmplă cu învățarea limbii engleze. Poate ne întrebăm ce este de făcut dacă dorim să învățăm copilul limba engleză, dar nici unul din părinți nu este vorbitor de limba engleză în mod fluent. Aici poate interveni Metoda Helen Doron Early English care a fost pusă în aplicare de lingvistul Helen Doron în peste 30 de ani de cercetare și dezvoltare. Această metodă unică ajută bebelușii care pot fi stimulați să învețe limba engleză cât mai eficient încă de la vârsta de 3 luni, când deja bebelușul percepe sunetele și imaginile și poate explora singur lucruri noi. Limba engleză este învățată folosind metoda prin stimulare muzicală și fonetică, stimulare neuro-motorie, prin limbajul semnelor pentru bebeluși și interacțiune cu alți bebeluși de aceeasi vârstă. Stimularea constantă pe această linie este susținută și de CD-urile special create pentru această vârstă cu cântecele, versuri  și scurte povestioare care trebuie ascultate zilnic. Ideal ar fi ca ascultarea CD-ului respectiv să fie făcută ca parte din activitatea zilnică a bebelușului cam la aceași oră. Astfel dezvoltăm obiceiurile copilului de a fi consecvent, iar mai tarziu va cere singur să i se pună CD-ul în cazul în care părintele uită.

Este minunat, ca profesor Helen Doron să ai parte de bucuria de a auzi primele silabe care devin cuvinte foarte clar pronunțate în limba engleză de către bebelușii care pur și simplu cresc sub ochii tăi și vezi evoluția lor de la o săptămână la alta și sunt atât de bucuroși și nerăbdători să învețe ceva nou. La această vârstă tot ce iși doresc ei este să învețe cu toate cele 5 simțuri: auz, văz, gust, miros și simțul tactil, ceea ce se și întâmplă la orele noastre. Poate acesta este motivul pentru care copiii vin cu mare plăcere la cursurile Helen Doron, iar la terminarea orelor nu ar dori să plece acasă ci să mai rămână.

Există o teorie care susține că învățarea unei limbi poate fi cea mai complicată funcție pe care creierul uman o poate îndeplini. Acești bebeluși care urmează cursurile Baby’s Best Start nu simt nimic complicat ci pur si simplu totul este distractiv.

Articole scris de Oana Bran, profesor Helen Doron English Arad 1

Surse:

Doron, Helen, “The music of Language”, 2010.

Doman, Glenn & Doman, Janet, “How Smart is Your Baby”, 2006