Romania
 • Engleza pentru copiiEnglish for young kids
  Engleza pentru copii

  Cursanții Helen Doron English învață și se distrează în același timp.

  Aflați de ce
 • English learning for children
  Încercați cursurile noastre!

  Vă invităm la o lecție demo gratuită.

  Găsiți un centru
 • brosura cursuri copii
  Descoperă magia cursurilor Helen Doron English!

  Descarcă acum broșura cu detalii despre cursuri, pentru fiecare grupă de vârstă și nivel de cunoaștere a limbii engleze.

  Descarcă acum
 • English for kids
  De la bebeluși la adolescenți

  Pregătim tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 19 ani pentru un viitor de succes.

  Găsiți un centru
 

Ȋncurajarea copilului – Principiu al metodei Helen Doron

engleza pentru copii Jucariada Lui Mos CraciuȊncă de mici copiii au nevoie de încurajare, pentru a avea încredere în ei, viaţa lor fiind influenţată pe mai departe de acest lucru. Ȋncredere înseamnă și siguranţă.

” Siguranţa este o trebuinţă așa de adâncă a vieţii omenești, încât este chiar și condiţia oricărui progres social.” Când relaţiile dintre părinţi sunt o pildă neîntreruptă de dragoste, atașament , încredere și stimă reciprocă, copiii sunt influenţaţi de un exemplu, ale căror roade le vor putea avea ei în viitor, în comportarea lor zilnică și în familiile pe care le vor întemeia mai târziu. La fel de important este și exemplul primit de la profesorii lor. Ȋncrederea dobândită prin încurajare este unul dintre principiile metodei Helen Doron, metodă unică şi eficientă, cu profesori bine pregătiţi. Copiii dobândesc astfel încredere în abilitatea lingvistică și siguranţă de sine. Ei dezvoltă abilităţi cognitive esenţiale, precum luarea deciziilor și rezolvarea problemelor încă de mici.

Toţi copiii au nevoie de un mic ajutor și de cineva care crede în ei. Profesorii Helen Doron sunt foarte apropiaţi copiilor la cursuri. Ei urmează unele reguli pentru educarea copiilor precum: remarcarea succeselor, lauda și necompararea cu ceilalţi. Copiilor li se oferă treptat posibilitatea de a acţiona și răspunde la ore, de a-şi demonstra talentul, cunoştinţele, au libertate de inițiativă, de a lua singuri hotărâri şi a rezolva singuri problemele. Odată dobândită încrederea este o mare însușire, nimeni și nimic nu poate să o clintească.

“Ȋncrederea în sine evocă sentimentul propriei noastre valori, înalţă sufletul, şi-l pregătește pentru aprigile lupte zilnice. (S. Linder, Pentru a reuşi în viaţă)

Jocurile orelor de curs sunt cognitive şi de dezvoltare , fără notarea rezultatelor sau a comparaţiei cu alţi copii. Fiecare copil primeşte recompensa sa. Ȋncurajarea este o modalitate eficientă de recompensare a copilului, care-l stimulează să înveţe. Datorită încurajărilor și atenţiei oferite, copiii se simt protejaţi şi prezic un nivel ridicat de performanţă.

Prin încurajare îi oferim copilului premisele necesare pentru a deveni un adult cu încredere în sine şi autocontrol.

Articol scris de Ardelean Maria – Office Assisstant Helen Doron English Arad 1